OMKOM: Politiet bekrefeter at fotballspilleren' Emiliano Sala omkom i en flystyrt. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/File Picture
OMKOM: Politiet bekrefeter at fotballspilleren' Emiliano Sala omkom i en flystyrt. Foto: REUTERS/Stephane Mahe/File PictureVis mer

Emiliano Sala er død:

Hylles av stjernene: - Ord kan ikke beskrive hvor trist dette er

Fotballspilleren Emiliano Sala bekreftet omkommet.

Politiet i Dorset i England bekrefter torsdag kveld at det var fotballspilleren Emiliano Sala som ble funnet død i flyvraket i Den engelske kanal.

Bekreftelsen kom rundt et døgn etter at Den britiske havarikommisjonen (AAIB) opplyste at operasjonen med å hente den døde ut av flyvraket var vellykket.

Sala ble identifisert torsdag.

– Liket som ble brakt inn til Portland havn i dag, er formelt identifisert av rettslegen i Dorset som den profesjonelle fotballspilleren Emiliano Sala. Familiene til Sala og piloten David Ibbotson er blitt orientert. Våre tanker er med dem alle, skriver Dorset-politiet på Twitter.

En fotballstjerner går ut i sosiale medier for å vise sin støtte i sorgen:

- Ord kan ikke beskrive hvor trist dette er. Tanker og bønner til familien, og til pilotens familie, skriver Arsenals Mesut Özil.

- Hvil i fred, Emiliano Sala. Tankene går til venner og familie, skriver England-legenden Wayne Rooney.

- RIP, skriver Leicesters Jamie Vardy.

- RIP, Emiliano Sala. For en tragedie. Tanker går til venner og familie, skriver den tidligere England-helten Glen Johnson.

Forsvant nær Guernsey

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff i Wales da småflyet han satt i forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 21. januar. I dagene og ukene som fulgte ble det gjennomført en omfattende leteaksjon etter argentineren og pilot Ibbotson.

«Sala og David vil for alltid være i våre hjerter», het det i en uttalelse fra Cardiff torsdag.

Vraket av flyet, et énmotors Piper Malibu, ble funnet på 67 meters dyp på bunnen av Den engelske kanal søndag. Det var et søkefartøy som lokaliserte flyet. Bilder fra en miniubåt viste en død person i vraket.

Onsdag kveld ble den døde hentet ut, og torsdag ble det altså bekreftet at det er den savnede fotballspilleren som er funnet.

Går rettens vei

Onsdag ble det for øvrig kjent at Nantes har gått til rettslige skritt mot Cardiff for å få utbetalt den første delbetalingen for salget av savnede Sala. Cardiff skal inntil videre ikke ha betalt Nantes noe av den avtalte overgangssummen på 15 millioner pund, tilsvarende drøyt 165 millioner kroner.

Nantes, som skal ha gitt Cardiff en frist på ti dager til å overføre pengene, skal også vurdere å bringe saken inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Cardiff skal på sin side, ifølge Sky Sports, ha et ønske om å vente med utbetalingen til luftfartsmyndighetene og politiet er klare med sine konklusjoner rundt flystyrten.