TIDLIGERE LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phil Neville. De er bare to av flere som har reagert etter at Solskjær ble ansatt. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phil Neville. De er bare to av flere som har reagert etter at Solskjær ble ansatt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær ny United-manager

Hylles av tidligere lagkamerater: - Et geni

Slik reagerer fotballverden på Solskjær-nyheten.

Selv om nyheten på en måte sprakk allerede mandag kveld, ble det tirsdag formiddag endelig bekreftet: Ole Gunnar Solskjær er Manchester Uniteds nye manager.

- Jeg har Manchester United i hjertet mitt og det er briljant å komme tilbake. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med så talentfulle spillere, støtteapparat og alle andre i klubben, var nordmannens ord etter at det hele var offisielt.

Solskjær var åpenbart glad etter å ha fått drømmejobben, og det ser ut til at flere unner ham muligheten til å lede verdens største klubb.

For reaksjonene har ikke latt vente på seg.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

- Elsker Ole Gunnar

Solskjær spilte med en flust av verdensstjerner under åra i Manchester United, og en rekke av dem har tatt til sosiale medier for å gratulere ham.

- Jeg elsker Ole Gunnar og ønsker han alt godt, skriver Gary Neville. Han kommer til å analysere Uniteds kamper med argusøyne som ekspert for Sky Sports.

Superstjernen, David Beckham, la også ut en melding på sin profil.

Hylles av tidligere lagkamerater: - Et geni

Solskjærs spisskamerat Louis Saha hyller nordmannen som «et geni».

Ronny Johnsen sier han er «utrolig glad» og «stolt» over at Solskjær får sjansen i gamleklubben deres.

Jan Åge Fjørtoft drar en referanse til da Ada Hegerberg ble bedt om å twerke etter å ha vunnet Gullballen. Tidligere i dag meldte Fjørtoft at det bare er å avlyse alt som har med jul og snø å gjøre. Nå handler alt om Solskjær.

John Arne Riise er som mange andre nordmenn stolt over at Solskjær nå blir å se i managerstolen i verdens største fotballklubb.

Også Norges politikere har stilt seg i kø for å gratulere:

Så langt har ingen nåværende Manchester United-spillere kommentert nyheten. De har vært på sykehusbesøk i regi av klubben i dag.

- Serøst?

Selv om de fleste er positive, er det imidlertid noen tidligere Manchester United-spillere uttrykker skepsis overfor Solskjær.

Blant dem er Paul Ince, som heller skulle sett at Steve Bruce eller Mark Hughes fikk jobben.

- Solskjær er kanskje populær blant fansen, men Bruce og Hughes er to erfarne tidligere spillere som kjenner klubben og er egnet til jobben, sier Ince til BBC.

Robbie Savage mener ansettelsen av Solskjær vitner om desperasjon.

- Er det virkelig her United har lagt listen? Solskjær er en legende og fansen synger navnet hans fremdeles, men seriøst, skal verdens største klubb ansette en midlertidig manager fra Molde?

Legendestatus

Solskjær er ingen hvem som helst i Manchester United, og hans navn vekker positive assosiasjoner hos de fleste av lagets supportere.

Nordmannen huskes best for hans avgjørende scoring i Champions League-finalen i 1999, da United slo Bayern München 2-1 takket være Solskjærs målteft.

45-åringen ble i sin aktive karriere kjent som «The Baby-faced Assassin» og som en superinnbytter med en nese for mål. Solskjær ble høyt elsket for sin upåklagelige innstilling, hvor han gang på gang kom inn fra benken og avgjorde kampen i de rødes favør.

Han vant også Premier League seks ganger og FA-cupen to ganger i den røde drakta.

På tribunene på Old Trafford henger det fremdeles bannere med Solskjærs navn, og navnet hans runger regelmessig ut over stadion blant lagets supportere. De neste månedene kommer det til å synges sanger om han som aldri før.