UANFEKTET: Colorado Avalanche startet med målvakt Semjon Varlamov i natt, til tross for voldsanklagene som henger over keeperen. Foto: SCANPIX/AP/Tony Gutierrez
UANFEKTET: Colorado Avalanche startet med målvakt Semjon Varlamov i natt, til tross for voldsanklagene som henger over keeperen. Foto: SCANPIX/AP/Tony GutierrezVis mer

Hylles av treneren for storspill, to dager etter kjærestevold-skandalen

- Jeg er den lykkeligste mannen i verden.

(Dagbladet): - Han bare lo av det, sa Jevgenija Vavrinjuk etter å ha anmeldt kjæresten for kidnapping og vold onsdag denne uka.

Colorado Avalanches stjernemålvakt Semjon Varlamov ble pågrepet av politiet samme dag. Kjæresten har forklart at Varlamov kom full hjem, før han sparket og dro henne etter håret.

Kort etter slapp Varlamov ut mot kausjon, og i natt spilte han en god kamp da Avalance slo Dallas Stars 3-2 etter ekstraomganger.

- Jeg er den lykkeligste mannen i verden som spiller i NFL og for dette laget. Jeg synes laget spilte utrolig for meg i dag, sier russeren etterpå.

Familie Jevgenija Vavrinjuk anklager kjæresten for å miste kontrollen i fylla, og har blant annet fortalt at stjernen hoppet på hodet hennes under mishandlingen.

Colorado tvilte likevel ikke på om det var riktig å bruke målvakten fra start i kampen så kort etter pågripelsen.

- Guttene ville virkelig spille for ham, dette viser at vi er en familie, sier trener Patrick Roy, ifølge Aftonbladet.

Avgjørelsen om å benytte Varlamov vekker likevel reaksjoner i USA, der flere kommentatorer mener Colorado Avalanche gir inntrykk av at de ikke tar den påståtte voldshendelsen på alvor.

Varlamov gjorde 27 redninger i kampen, og Peter Stastny avgjorde for Colorado.

Komplott Ifølge Sports Illustrated har den russiske myndighetspersonen Igor Ananskikh engasjert seg i Varlamov-saken. Han antyder konspirasjon.

- Jeg er sikker på at Semyon er uskyldig. Jeg tror det er et politisk komplott, ettersom han er en landslagskandidat. Målet deres er å få ham avstengt fra kamper og trening slik at han mister OL, uttaler han ifølge nettstedet.

Hvis Varlamov blir dømt, risikerer han mellom to og seks år i fengsel.

ANMELDTE: Varlamovs kjæreste Jevgenija Vavrinjuk. Foto: SCANPIX/AP/The Denver Post, RJ Sangosti
ANMELDTE: Varlamovs kjæreste Jevgenija Vavrinjuk. Foto: SCANPIX/AP/The Denver Post, RJ Sangosti Vis mer