Hylles: - Den største

Brasil-legenden Pelé (82) er død etter lengre tids sykdom. Nå hylles han av en hel fotballverden.

HAR GÅTT BORT: Den brasilianske fotballspilleren Pelé er død. Foto: NTB
HAR GÅTT BORT: Den brasilianske fotballspilleren Pelé er død. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pelés agent Joe Fraga bekrefter fotballikonets bortgang overfor nyhetsbyrået AP. Nyhetsbyrået AFP har fått dødsfallet bekreftet av familien.

Pelé har siden i slutten av november vært innlagt på Albert Einstein-sykehuset i São Paulo. For noen dager siden opplyste legene at fotballegendens tilstand var forverret.

Brasil-stjerna Neymar er i sorg over dødsfallet.

- Jeg mener å ha lest at før Pelé, var 10 bare et tall. Det er vakkert. Jeg vil legge til at før Pelé, var fotballen bare en sport. Han endret alt. Han gjorde fotballen til kunst, og ga blant annet svarte og fattige mennesker en stemme. Han er borte, men magien består. Pelé for alltid, skriver Neymar.

I La Liga-kampen mellom Atlético Madrid og Elche torsdag kveld ble det holdt ett minutts stillhet før avspark. Spillerne bærer i tillegg sorte sørgebånd, for å hedre Brasil-legenden.

Haaland: - Han gjorde det først

Den ferske verdensmesteren Lionel Messi føyer seg inn i rekken av profiler som deler sin hyllest.

- Hvil i fred, skriver PSG-spilleren.

Den norske Manchester City-spissen Erling Braut Haaland har også latt seg fascinere av Pelé.

- Uansett hva du ser en fotballspiller gjøre, så gjorde Pele det først. Hvil i fred, skriver Haaland i et Instagram-innlegg.

Her hjemme i Norge er Viaplay-profilene Kasper Wikestad og Jan Åge Fjørtoft blant dem som hyller Pelé.

- Et av de største øyeblikkene for en liten gutt i oppveksten. Trist. Legende. Vokste opp med at han var den største, skriver Wikestad på Twitter, med et bilde av de to sammen.

- Det største fotballikonet noensinne har dødd, skriver Fjørtoft.

Mbappé: - Vil aldri bli glemt

Pelé sin datter Kely Nascimento sier følgende om farens bortgang:

- Alt vi er takket være deg. Vi elsker deg. Hvil i fred, skriver hun på Instagram.

- Edson Arantes do Nascimento døde denne torsdagen. Han ble 82. Han vil leve videre for alltid i minnene og hjertene til alle som elsker fotball, skriver den brasilianske klubben Palmeiras.

Pele er død, men minnene lever evig. I disse unike FIFA-bildene storspillet Pelé for det brasilianske landslaget. Video: FIFA Vis mer

PSG-stjerna Kylian Mbappé melder følgende:

- Kongen av fotball har forlatt oss, men arven hans vil aldri bli glemt. Hvil i fred, kongen, skriver Mbappé på Instagram.

- En legende. Hvil i fred, melder Usain Bolt.

- Hele Real Madrid er i sorg over Pelés dødsbudskap. Han var en tidenes beste spillere. Vi sender våre varmeste tanker til familie og venner, opplyser Real Madrid i en offisiell pressemelding.

- Hvil i fred, Pelé. Takk for alt det du har gitt fotballsupportere over hele verden, skriver Manchester United.

Pelé ble verdensmester i fotball tre ganger (1958, 1962 og 1970). Han er av svært mange ansett som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene.

I nesten to tiår trollbandt han fotballfansen og skapte store problemer sine motstandere både med klubblaget Santos og det brasilianske landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer