ROSES: Kim Källström får skryt fra flere hold etter å ha hjulpet maskoten Max. Foto: Lina Karna Kippel
ROSES: Kim Källström får skryt fra flere hold etter å ha hjulpet maskoten Max. Foto: Lina Karna KippelVis mer

Hylles etter å ha støttet Max (8)

Svenske Kim Källström.

(Dagbladet): Da det svenske landslaget gikk ut på banen mot Tyskland forrige uke, hadde de med seg elleve barn med Williams' syndrom, en sjelden kromosomfeil som vanligvis ikke får så mye oppmerksomhet i media.

Men etter Kim Källstrøms opptreden har ett av de elleve barna fått mye oppmerksomhet den siste uka.

Ble redd Max på åtte år hadde trent i ukevis til dette øyeblikket sammen med sin far, men ble likevel svært nervøs da han marsjerte ut og møtte det enorme lydtrykket på Friends Arena. Takket være Kim Källström, som satte seg ned og beroliget gutten, klarte likevel Max å fullføre jobben sin som maskot.

Guttens far, Emil, hyller Källström.

- Jeg visste med en gang Kim Källström satte en fot på banen at jeg ikke trengte å være urolig for Max. Kim velger å stille seg på kne, gi gutten en klem og støtte han, selv om det er midt i den tyske nasjonalsangen og man burde opptre korrekt. Det er femti millioner tv-seere, men det blåser han i. Han føler han må hjelpe gutten og da gjør han det, sier faren til Expressen.

Hylles på sosiale medier Emil skrev også et åpent brev til Källström, der han takker landslagsstjernen ytterligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg skriver til deg fordi jeg ikke er helt sikker på at du forstår hvor stor forskjell du har utgjort. På grunn av det du gjorde kunne min sønn få oppleve det samme som andre barn gjør under disse innmarsjene. Stolthet, en følelse av å være spesiell, «jeg klarte det» og en ufattelig glede, skriver han i brevet.

Brevet har funnet veien til Facebook, der det har fått stor oppmerksomhet. Også på diskusjonsforumet Reddit har det blitt opprettet en tråd som hyller Källström.

- Dette er den typen rollemodel fotballen trenger, skriver en bruker.

- Handler som medmenneske og forelder Källström selv fikk brevet tilsendt på mail forrige torsdag.

- Selvsagt er jeg glad for at Max' pappa setter pris på det jeg gjorde, men det som varmer mest er at selv om Max var nervøs i spillertunnelen, så klarte vi å gjøre det til en positiv opplevelse sammen, sier Källström til Aftonbladet.

- I et sånt øyeblikk handler jeg mer som medmenneske og forelder enn som fotballspiller. Jeg har et ansvar på foreldrenes vegne som sikkert selv er nervøse på tribunen. Jeg prøver å være rolig og trygg, og det pleier barna å sette pris på.