BRUDD: Fire dager etter at han brøt forlovelsen, tok Rory McIlroy sin første seier på nesten to år. Her er han med eksen Caroline Wozniacki. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP
BRUDD: Fire dager etter at han brøt forlovelsen, tok Rory McIlroy sin første seier på nesten to år. Her er han med eksen Caroline Wozniacki. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFPVis mer

Hylles etter at han dumpet tenniskjæresten rett før bryllupet

Tok sin første seier på to år.

(Dagbladet): Nordirske Rory McIlroy (25) slo tilbake og vant BMW PGA Championship på Wentworth-banen i England i går.

Det er hans første seier på nesten to år - og den etterlengtede seieren kommer etter turbulente dager. Rett før helga offentliggjort han og tenniskjæresten Caroline Wozniacki at de brøt forlovelsen.

Viasats danske golfekspert, Leif Nyholm, var sikker på at McIlroy ville spille bedre etter bruddet.

- Det var jo det jeg sa, sier Nyholm til BT, etter McIlroys triumf.

TRIUMF: Rory McIlroy vant PGA-turneringen i Wentworth. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK
TRIUMF: Rory McIlroy vant PGA-turneringen i Wentworth. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

- Hvis dette har gått og tynget ham, så er det klart at det har påvirket ham. Det ser i alle fall ut som han spiller bedre nå, sier Nyholm.

- Virkelig glad Bruddet med den danske tennisstjerna kom midt i bryllupsforberedelsene - og det var en annen danske som fikk svi på golfbanen i går. Thomas Bjørn startet dagen med sju slags ledelse til McIlroy, men likevel snøt nordiren ham for seieren.

- Det har tatt lang tid, rundt 18 måneder, siden sist jeg vant på Europa Touren. Jeg er virkelig glad for seieren. Jeg spilte bra og var solid. Jeg hadde litt problemer fradg, men i helga var det noen foran meg som gjode feil, sier McIlroy.

Før golfturneringa virket McIlroy preget:

- Jeg vil ikke lyve. Det blir tøft, men når jeg kommer tilbake i ringe, skal jeg fokusere på oppgaven, sa McIlroy rett etter bruddet.

Kalde føtter Det var McIlroy som bekreftet at han og Wozniacki brøt forlovelsen.

- Det er jeg som har problemet. Da bryllupsinvitasjonene ble sendt ut i helga, ble jeg klar over at jeg ikke er klar for det et ekteskap innebærer. Jeg ønsker Caroline all den lykke hun fortjener, og takker henne for alle de gode stundene vi har hatt, sa nordiren.

 Rory McIlroy og Caroline Wozniacki hadde vært et par siden 2011, og skulle gifte seg i august.

Begge er tidligere verdensenere i hver sin idrett - golf og tennis.