Viktor Hovland storspiller i US Masters

Hylles etter bragden:
- Enormt potensial

Viktor Hovland (21) ligger på 29.-plass etter to runder i US Masters.

SKREV HISTORIE: Viktor Hovland er den første norske herregolferen til å greie cuten i en Masters-turnering. Foto: Kevin C. Cox / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SKREV HISTORIE: Viktor Hovland er den første norske herregolferen til å greie cuten i en Masters-turnering. Foto: Kevin C. Cox / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to første rundene av US Masters er unnagjort, og norske Viktor Hovland har imponert stort i sin majordebut.

21-åringen ligger ett slag under par.

Det holder til en foreløpig 29.-plass, noe som betyr at han greide cuten, topp femti, og dermed skal han også spille de to resterende rundene i kveld og i morgen.

- Debuten hans har vært helt vanvittig imponerende. Man har jo selvfølgelig hatt forhåpninger, men det er et hav av forskjell mellom de beste amatørene til de profesjonelle spillerne, sier Per Haugsrud, tidligere golfproff og nå Eurosport-kommentator, til Dagbladet.

- Vi hadde håpet at han skulle spille alle fire runder, men det klarer han jo med god margin. Han er fire slag innenfor. Han virker veldig komfortabel, og dette lover bra for framtida.

Saken fortsetter under bildet.

CELEBERT SELSKAP: Viktor Hovland med tittelforsvarer Patrick Reed. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
CELEBERT SELSKAP: Viktor Hovland med tittelforsvarer Patrick Reed. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Enormt potensial

Hovland er per dags dato rangert som verdens tredje beste amatørgolfer, men på verdensrankingen i golf ligger han på 911.-plass.

Nordmannen kvalifiserte seg til US Masters da han vant US Amateur, verdens mest prestisjetunge amatørturnering, i fjor.

- Potensialet er helt enormt. Det finnes også mange andre gode, men man må se på totalpakka. Fysikk og teknikk, men også på hvordan de håndterer reisene og hvor komfortable de er med de andre rundt. Viktor har en personlighet som alle liker, og du må ha hele pakka, sier Haugsrud.

På de to første rundene har nordmannen gått med tittelforsvarer Patrick Reed og meritterte Webb Simpson, som begge er i topp 25 på verdensrankingen.

Men Haugsrud har ikke sporet noen nerver hos Hovland av den grunn.

- Han er veldig komfortabel. Han har kommet veldig langt på veldig kort tid. Der andre skjelver i buksa, har han blitt moden og lært veldig mye før han blir proff. Det gir en veldig god grobunn. Han har alt, sier den tidligere golfproffen.

Skrev norsk golfhistorie

Hovland er den andre norske herregolferen til å klare cuten i en majorturnering, den første i en Masters-turnering, men Haugsrud synes det er vanskelig å bedømme prestasjonen opp mot tidligere norske golfbragder.

- Han har bare spilt to runder, men dette er jo bilder som går verden rundt. Alle ser på det, også de som har aldri har holdt i en golfkølle. Det er masse historie rundt Masters. Han har fått svært mye tv-tid med tanke på hvor han ligger på lista, sier Haugsrud.

Den tredje runden av US Masters starter i kveld klokka 21.00, før turneringa avsluttes med den fjerde runden på søndag.

Haugsrud håper på en plassering mellom tiende- og 25.-plass.

- Ti slag kan skille fra en dag til en annen, men det er ikke umulig med topp ti. Det skiller bare fire slag nå, og mye er også unnagjort med tanke på press. Alt mellom topp ti og 25, hadde vært helt vilt.

  • Se den tredje runden av US Masters på Eurosport Norge fra klokka 20:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer