Kari Brattset var banens beste mot Vipers

Hylles etter ellevill kamp

Hun var nervøs. Men i Champions League-semifinalen stemte alt for Kari Brattset.

BANENS BESTE: Tidligere Vipers-spiller Kari Brattset ble gamleklubbens store mareritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BANENS BESTE: Tidligere Vipers-spiller Kari Brattset ble gamleklubbens store mareritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Vipers hadde ingen sjans mot ungarske Györ i Champions League-semifinalen. Det mye takket være at Györs norske stjerne-strekspiller Kari Brattset (28) hadde alt - alt - under kontroll.

Brattset scoret på åtte av ti skudd, og ble Györs toppscorer. I tillegg spilte hun enestående i midtforsvaret, og var en av grunnene til at Vipers ikke klarte å score flere mål.

- Hun var helt fantastisk. Hun fortjente virkelig det. Hun har vært ekstremt god i Györ, måten hun har kommet inn på er beundringsverdig, sier lagvenninne og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Fantastisk

Nora Mørk følger opp:

- Kari var fantastisk.

Hun fortsetter:

- Jeg tror jeg hadde kjent på det hvis det var Larvik også (gamleklubben, red.anm.), så å gjøre det mot Vipers som hun har spilt for i så mange år, jeg skjønner at hun var nervøs. Men hun leverte. Hun er helt rå. Hun jobber og maler på og maler på, og i dag satt nesten alt. Hun er utrolig viktig for dette laget, sier Mørk til Dagbladet.

Kari Brattset bekrefter at hun var nervøs, men nøt å spille i det som er klubbhåndballens aller største arrangement.

- Dette var vanvittig gøy, sier Brattset til Dagbladet.

Nervøs

Hun innrømmer at hun også kjente på at det var gamleklubben hun spilte mot.

- Heldigvis gikk det min vei. Det var veldig gøy å spille i dag. Jeg synes vi står bra sammen og jobber godt. Det lover godt, sier Brattset.

Søndag spilles Champions League-finalen, der Györ kan ta sin tredje strake tittel. For Kari Brattset blir det i så fall den første.

- Jeg var nervøs i dag, så jeg blir sikkert nervøs i morgen. På klubblag er jo dette det største man kan oppleve. Jeg gleder meg vanvittig, sier Brattset til Dagbladet.

I Györ har for øvrig Brattset selskap av fire andre nordmenn: Kari Aalvik Grimsbø, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Sistnevnte bytter klubb etter sesongen.

Vipers spiller for øvrig bronsefinale søndag. Den går klokka 15.15. Vipers møter vinneren av den andre semifinalen klokka 18.00.