Manchester United:

Hylles etter gesten

Bruno Fernandes kunne scoret hat trick - men ga bort ballen da han fikk sjansen.

HYLLES: Bruno Fernandes, her med manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB
HYLLES: Bruno Fernandes, her med manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United slo knallhardt tilbake etter det ydmykende tapet for Basaksehir i Champions League. Returoppgjøret tirsdag endte 4-1 til de røde djevlene.

Etter kampen er det spesielt en spiller som opplever hyllest. Bruno Fernandes scoret ikke bare to mål, men han ga også ballen til Marcus Rashford da han egentlig skulle ta et straffespark.

Fernandes hadde mulighet til å gjøre hat trick da United fikk straffespark. Men portugiseren hadde altså ikke noe ønske om å ta det selv.

- Alle vil jo gjøre et hat trick, men etter forrige kamp i Premier League sa jeg til Rashford at neste straffe var hans, sier Fernandes til BT Sport.

- Må ha selvtillit

Fernandes sier han rett og slett tok grep for at Rashford skal fortsette å spille med selvtillit.

- Han er en av de beste spissene i Champions League, så det er viktig for ham å bevare selvtilliten. Det spiller ingen rolle hvem som tar straffen så lenge laget scorer mål, sier Fernandes.

Gesten omtales i flere internasjonale aviser onsdag - og de fleste konkluderer med at det var flott gjort.

Manager Ole Gunnar Solskjær har tidvis vært under tøff kritikk denne sesongen, men har nå levert noen strålende prestasjoner på rad. Han var naturligvis fornøyd etter seieren på Old Trafford.

- Jeg synes hele laget var gode. Noen angrep hadde veldig god flyt og få touch. Edinson (Cavani red.anm.) viste at vi trenger hans egenskaper. vi har ikke den type spiss. Martial var god ute til venstre og Rashford leverte fra høyre, så jeg var veldig fornøyd med alle, sier Solskjær i intervjuet etter kampen.

- Lekkerbisken

United er nå på stø kurs mot avansement til utslagsrundene i den gjeve turneringa.

- Vi trenger ett poeng til for å gå videre og tre poeng for å vinne gruppa. Vi ser fram til neste uke. Det kommer til å bli en tøff kamp mot fjorårets finalister, men vi har noen gode egenskaper vi også, avsluttet Solskjær.

United startet i et voldsomt tempo og Solskjærs menn tok ledelsen ved nettopp Fernandes.

Portugiseren hamret til på en retur fra en corner og dunket ballen inn fra 18 meter. Scoringen fikk TV 2s kommentator til å dra fram superlativene.

- En ordentlig lekkerbisken, kommenterte Øyvind Alsaker.

- Dette treffet her får du sjelden på en fotballbane, sa Erik Thorstvedt i TV 2s pausestudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer