Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles etter høyrekanon

Her dunker Morten Gamst Pedersen inn nok et praktmål - med høyrefoten - og holder liv i finaledrømmen for Blackburn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg har scoret noen mål med høyrefoten også, men ikke akkurat slik som dette. En fantastisk følelse, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Før kampen sa han at han følte Blackburn denne sesongen langt oftere spiller fotball til å bli glad av. Og nok en gang var det nettopp han sjøl som viste dette.

Louis Saha flotte ledermål for United etter 30 minutter ble fort glemt på Ewood Park da Gamsten dro til med noe av det fineste av det fine fem minutter seinere.

Fantastisk treff

Et langt oppspill fra Ryan Nelson ble stusset videre av Shefki Kuqi mot Gamsten som hadde dratt seg inn i feltet fra venstre. Ballen landet på venstrefoten til nordmannen. Han brukte godfoten til å skyve ballen videre og dunket så til på direkten med høyrefoten rett i krysset fra 13-14 meter.

-  Jeg fikk en perfekt touch med venstrefoten. Da var det bare å kline til med høyra, sier han.

Det skjedde på et øyeblikk og Edwin van der Saar var sjanseløs. Det samme var Gary Neville. Før kampen ble det fokusert mye på duellen mellom Gamsten og Neville. Som bildet viser, kom Neville tidelen for seint - og tapte kampen i kampen i går.

-  Har du scoret et finere mål med høyrefoten?

-  Ja, jeg hadde et bra ett mot Norwich i fjor.

-  Et fantastisk treff av Morten, sier Blackburn-manager Mark Hughes om skuddet til nordmannen som nå har scoret i de tre siste kampene han har spilt.

Scorer på Old Trafford

Blackburn hadde to gedigne sjanser til å ta ledelsen helt i starten av kampen, men alt i alt var United det beste laget i går. Etter pause ble Blackburn trykket langt tilbake på egen banehalvdel, men United skapte ikke mange sjanser.

-  Vi tillot dem å presse oss bakover og 1- 1 er et greit resultat for oss, sier Mark Hughes vel vitende om at 0- 0 ikke er godt nok i returkampen om to uker.

Men han er like klar over at Blackburn har scoret i seks av de sju siste kampene på besøk i nabobyen. Sist 24. september da Morten Gamst Pedersen scoret begge i 2- 1 seieren - Blackburns første på Old Trafford siden 1962.

-  Vi er mer enn gode nok til gjøre det igjen, sier Hughes.

Blackburn har nå spilt fire kamper på rad uten tap for United.

-  Det er for slike kamper jeg kom hit til landet, sier Gamst Pedersen.

Alex Ferguson var også tålelig fornøyd.

-  Blackburn vil tro at de har en sjanse nå, men det har vi også. Vi startet kampen skikkelig dårlig og kunne ligget under allerede etter ett minutt. Vi begynte å få spillet i gang da vi scoret, men de slo tilbake med et fantastisk mål, sier Ferguson.

Før kampen roste han Gamst Pedersen på Uniteds hjemmeside:

-  Den gutten har virkelig fått i gang spillet sitt denne sesongen, sa Ferguson som sjøl har vist interesse for Gamsten.

Sjøl forholder han seg rolig til overgangsryktene.

-  Jeg har det bra i Blackburn, men alle spekulasjonene viser i alle fall at det er interesse rundt meg, sier Gamsten til Dagbladet.

• Din kommentar: Hvem går til finalen etter returen på Old Trafford?

FORNØYD: Gamsten i slag.
DRØMMEMÅL: Gamst Pedersen sender ballen i krysset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!