Hylles etter NM-gullet

Pål Golberg tok NM-gull på tremil etter en sterk prestasjon i duell med Martin Johnsrud Sundby. Etterpå var sølvmedaljøren full av lovord om vinneren.

NM-VINNER: Pål Golberg tok hjem seieren etter å ha slått Martin Johnsrud Sundby i spurten. FOTO: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONNERUD/OSLO (Dagbladet): Pål Golberg fra Gol IL var best og knuste Martin Johnsrud Sundby på oppløpet og spurtet inn til NM-gull på distanse.

- Det var litt overraskende, jeg trodde kanskje flere skulle være med. Jeg var fornøyd med at vi ble få tidlig. Jeg visste at Martin pleier å gå for en langspurt og om jeg var sterk nok til å være med hadde jeg gode kort. Det fungerte, sier en blid Golberg til NRK.

Til slutt ble det en duell mellom Sundby og Golberg om NM-gull og kongepokal på tre mil klassisk fellesstart på Konnerud, etter at de gled fra Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth og Eirik Sverdrup Augdal inn på stadionområdet.

Pål Golberg sto over de to første distansene i årets NM for å være best mulig forberedt på dagens tremil og det ga seg virkelig betalt. Golberg så pigg ut gjennom hele løpet og hadde ingen problemer med å følge da Martin Johnsrud Sundby forsøkte et siste rykk.

- Jeg er mest fornøyd med at det blir et skikkelig realt skirenn. Det ble et roligere løp enn jeg så for meg. Jeg er vel vitende at jeg stiller dårlig i siste sving, når jeg kommer alene med Pål Golberg, men det ble et skikkelig skirenn hvor alle bidro og en flott treningsøkt, sier Sundby som istedet roser Golberg for seieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer