Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles etter NM-gullet

Pål Golberg tok NM-gull på tremil etter en sterk prestasjon i duell med Martin Johnsrud Sundby. Etterpå var sølvmedaljøren full av lovord om vinneren.

NM-VINNER: Pål Golberg tok hjem seieren etter å ha slått Martin Johnsrud Sundby i spurten. FOTO: Kristoffer Løkås. Vis mer

KONNERUD/OSLO (Dagbladet): Pål Golberg fra Gol IL var best og knuste Martin Johnsrud Sundby på oppløpet og spurtet inn til NM-gull på distanse.

- Det var litt overraskende, jeg trodde kanskje flere skulle være med. Jeg var fornøyd med at vi ble få tidlig. Jeg visste at Martin pleier å gå for en langspurt og om jeg var sterk nok til å være med hadde jeg gode kort. Det fungerte, sier en blid Golberg til NRK.

Til slutt ble det en duell mellom Sundby og Golberg om NM-gull og kongepokal på tre mil klassisk fellesstart på Konnerud, etter at de gled fra Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth og Eirik Sverdrup Augdal inn på stadionområdet.

Pål Golberg sto over de to første distansene i årets NM for å være best mulig forberedt på dagens tremil og det ga seg virkelig betalt. Golberg så pigg ut gjennom hele løpet og hadde ingen problemer med å følge da Martin Johnsrud Sundby forsøkte et siste rykk.

- Jeg er mest fornøyd med at det blir et skikkelig realt skirenn. Det ble et roligere løp enn jeg så for meg. Jeg er vel vitende at jeg stiller dårlig i siste sving, når jeg kommer alene med Pål Golberg, men det ble et skikkelig skirenn hvor alle bidro og en flott treningsøkt, sier Sundby som istedet roser Golberg for seieren.

- Pål har vært i fantastisk god form i hele år og endelig begynt å få ut det han er god for som skiløper og det gleder vi oss veldig over, vi som er gode venner av Pål. Det er ikke noe surt tap sånn sett, hyller Sundby overfor NRK.

Bronsemedaljen gikk til Martin Løwstrøm Nyenget.

ANDREPLASS: Martin Johnsrud Sundby (35) gikk inn på en andreplass under dagens 30 kilometer. Reporter: Vis mer

Hardt løp

Det ble tidlig skilt ut en gruppe etter at det ble satt fart allerede fra start av forhåndsfavoritter som Martin Johnsrud Sundby og Martin Løwstrøm Nyenget.

Pål Golberg, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyenget, Sindres Bjørnestad Skar, Erik Valnes, Johan Hoel, Eirik Sverdrup Augdal og Eirik Mysen var de eneste som hang med i teten allerede etter bare ti kilometer av de tre mil lange fellesstarten.

Halvveis var det bare sju mann igjen i teten når Hoel og Mysen også hadde sluppet. Fremst lå sterke Sundby og Tønseth og holdt et jevnt høyt tempo for tetfeltet.

Nest siste gang opp den tøffeste bakken mellom 20 og 21 kilometer, måtte også Skar og Valnes, slippe mens tidligere juniorverdensmester Eirik Sverdrup Augda igjen klarte å bite seg fast med Sundby, Tønseth, Nyenget og Golberg.

Sprintkjempen Valnes beit seg fast og kjempet intenst for å være med, men siste gang opp til toppen måtte han gi en luke på 11 sekunder.

Dermed sto seierskampen mellom de fem gjenværende i teten. Gode ski gjorde at Golberg og Sundby fikk en avgjørende luke og kunne gjøre opp om gullet seg i mellom.