Jack Hermansson:

Hylles etter sensasjonsseier

Jack Hermansson har bodd i Norge siden han kom hit som 18-åring. Nå stormer han mot verdenstoppen i MMA.

MOT TOPPEN: Jack Hermansson, som har bodd i Norge siden han kom hit som 18-åring, stormer mot toppen i MMA-verdenen. Foto: NTB Scanpix
MOT TOPPEN: Jack Hermansson, som har bodd i Norge siden han kom hit som 18-åring, stormer mot toppen i MMA-verdenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag gikk Jack Hermansson (30) i buret med den meritterte og slagferdige amerikaneren David Branch (37) i Wells Fargo Center i Philadelphia.

I forkant av kampen var det blitt snakket om at dersom Hermansson skulle klare mesterstykket å slå veteranen Branch, så vil han trolig bli ranket blant de 15 beste mellomvekt-fighterne på UFCs rankingliste.

På mesterlig vis tok Hermansson ut Branch i løpet av 49 sekunder i kampen som kan ha blitt sett av opptil én milliard mennesker, ifølge UFCs kommunikasjonssjef Vicky Coghlan.

Det er ingen tvil om at flere MMA-proffer fikk med seg kampen, og hyllesten har ikke latt vente på seg.

Kampen

Før Jack Hermanssons skjebnekamp hadde han bare én spådom: At motstanderen ville bli tatt ut raskt. Kommentatorene uttalte at de var nervøse idet 30-åringen gikk mot buret, iført et sammensydd flagg - halvt norsk og halvt svensk - over skuldrene.

I 30 sekunder ble det utvekslet slag og spark mellom de to kjempene, før Hermansson plutselig fikk grep om Branchs overkropp og slengte ham ned i matta.

- Oiiiii! Se det der. Banana Airlines, ropte Viaplays kommentator.

I noen dramatiske sekunder forsøkte Branch å komme seg opp igjen, mens Hermansson forsøkte å få et skikkelig grep om veteranen, som har vært proff MMA-fighter siden 2007.

Nådestøtet

Men Branch klarte ikke å stå imot, og Hermansson fikk satt inn giljotinen - et nakkegrep langs bakken. Etter knappe 49 sekunder var det hele over, og kommentatorene brøt ut i vill jubel:

- JAAAA! HAHAHA! Ohohohoooo! På 50 sekunder tar Jack Hermansson seieren fra David Branch. Det her er en vanvittig prestasjon av Jack Hermansson i Philadelphia.

- David Branch kommer aldri i gang. Jack Hermansson får det til å se lett ut. Det her er en vill prestasjon! Han vasker matta med David Branch, faktisk.

PROMO: Jack Hermansson går sin hittil viktigste kamp 30. mars. Nå har UFC kommet til Norge, ens ærend for å lage promotering på MMA-utøveren. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Vil bli nummer én

Etter kampen uttalte Hermansson at han nå vil bli nummer én i mellomvektsklassen.

- Det var planen min å gå inn der og gjøre en helvetes kamp. Jeg brukte all teknikken min i høyt tempo, og jeg visste at det ville være til min fordel, sa Hermansson.

Med den utrolig viktige seieren er Jack Hermansson nå klar for UFC-stevnet i Stockholm om omtrent tre måneder.

- I løpet av ett år skal jeg ha beltet rundt midjen, og jeg ønsker meg kampen som kan ta meg dit.

Hermansson gikk en av hovedkampene under stevnet, som kan ha blitt sett av opptil én milliard mennesker, ifølge UFCs kommunikasjonssjef, Vicky Coghlan. Og det er ikke tvil om at flere MMA-proffer fikk med seg kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer