Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles etter skrekkbildene

Polske Joanna Jedrzejczyk var forslått etter tapet mot Weili Zhang i tittelkampen i stråvekt i UFC.

DONALD-KUL: Polske Joanna Jedrzejczyk var forslått etter tapet mot Weili Zhang i tittelkampen i stråvekt i UFC. Foto: NTB Scanpix - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Det ble en voldsom og intens kamp da Joanna Jedrzejczyk og Weili Zhang møttes i oktagonen i Las Vegas for å kjempe om tittelen i stråvektklassen for kvinner under UFC 248 natt til søndag norsk tid.

I den tredje av fem runder fikk den polske 32-åringen et skikkelig slag rett over øyet, og et enormt hematom, en ansamling av blod laget en kul som kunne vært hentet ut av et Donald-blad.

Jedrzejzyk så mer og mer deformert ut jo lengre ut i kampen man kom, men fortsatte å kjempe. Inn mot den siste runden hadde den tidligere mesteren uformelt ledelsen, men kinesiske Zhang kom sterkt i den femte og siste runden og avgjorde det hele til sin fordel.

Jedrezejczyk, som forsøkte å vinne tilbake beltet hun tapte i april 2018, var storsinnet etter det knappe tapet.

- Hun gjorde en sterk innsats. Jeg kjente slagene hennes. Hevelsen plaget meg. Jeg kjente det mer og mer, men alt er bra mellom oss. Gratulerer til mesteren. Jeg er veldig glad vi ga alle en stor kamp, sier Jedrzejczyk ifølge ESPN.

Etter kampen var hun nesten ikke til å kjenne igjen.

Beste i historien

På forhånd hadde Jedrzejczyk lovet å gi Zhang en kamp for historiebøkene når hun skulle forsøke å ta fra sin kinesiske motstander tittelbeltene.

Og hennes lovnad gikk i oppfyllelse. Etter oppgjøret som gikk ut alle fem rundene blir kampen av flere fans og medutøvere hyllet som den beste kampen i kvinnenes UFC gjennom tidene, skriver ESPN.

FORSLÅTT: Jedrzejczyk fortalte etter kampen at blodansamlingen plaget henne utover oppgjøret. Foto: NTB Scanpix
FORSLÅTT: Jedrzejczyk fortalte etter kampen at blodansamlingen plaget henne utover oppgjøret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere tok til sosiale medier for å hylle de to utøverne.

- Wow, det var den beste kampen i WMMA-historien, skriver UFC-kriger Sodiq Yussuf.

- Det må være den beste kampen jeg har sett. Teknikken, tempoet, tøffheten! Wow!, skriver UFC-kjemper Geoff Neal.

- Betal dem begge en svær bonus, skrev UFC-mester Chris Weidman.

Måtte flykte fra hjembyen

Det hele endte med at Zhang ble kåret til vinner etter en delt avgjørelse. To dommere kåret Zhang til vinner med 48-47, mens den siste dommeren hadde Jedrzejczyk som vinner 48-47.

Zhang som er 21-1 i karrieren forsvarte tittelbeltet sitt for første gang, mot Jedrzejczyk som tidligere har forsvart tittelbeltet ved fem anledninger. Etterpå var hun full av lovord om motstanderen og kampen.

- Jeg var ganske sikker på at jeg hadde seieren. Det var en fantastisk opptreden. Vi er alle kampsportutøvere her. Vi ønsker ikke noe drittslenging, vi ønsker gjensidig respekt, sa Zhang via en oversetter.

VINNER: Zhang Weili feirer etter at seieren hadde blitt dømt i hennes favør. Foto: AP/NTB Scanpix
VINNER: Zhang Weili feirer etter at seieren hadde blitt dømt i hennes favør. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

Zhang har hatt en tøff oppladning til oppgjøret i Las Vegas. Kineseren måtte flykte fra hjembyen Hebei tidlig i februar for å unngå coronaviruset som herjet hjemlandet, og har tilbragt mesteparten av måneden siden i transit. Først oppholdte hun seg i Thailand før hun reiste videre til Abu Dhabi og til slutt USA.

- Det var tøft med coronaviruset i landet mitt, alle vet det. Coronaviruset er på vei under kontroll, og jeg håper alle holder sammen og kjemper sammen. Vi kan vinne denne kampen. Vårt land lider fra tragedien akkurat nå, men vi kjemper sammen og vinner mot den, sier Zhang.

Hele Norges coronakart