JUBELKVELD: Zlatan Ibrahimovic scoret begge målene da Manchester United slo Southampton 2-0 på Old Trafford fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
JUBELKVELD: Zlatan Ibrahimovic scoret begge målene da Manchester United slo Southampton 2-0 på Old Trafford fredag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hylles etter superdebuten på Old Trafford: - Rooney er i Zlatans verden nå

Dette skriver avisene. 

Manchester United - Southampton 2-0

Engelske aviser sparer ikke på kruttet etter at Zlatan Ibrahimovic (34) scoret to mål for Manchester United i debuten på Old Trafford. Southampton ble slått 2-0 fredag kveld, på en arena der stemningen ikke har vært bedre på over tre år.

- Zlatan plasserte Paul Pogba og Eric Cantona i skyggen. Svensken stjal showet fra verdens dyreste spiller - og legenden Cantona, skriver Manchester Evening News lørdag.

34-åringen får åtte av ti poeng på spillerbørsen, noe som er best sammen med Luke Shaw. Pogba får sju poeng.

- Wayne Rooney er i Zlatans verden nå. Og i Zlatans verden er det bare én mann som tar straffesparkene. Her er et tips: Det er ikke Rooney, skriver den anerkjente fotballkommentatoren Martin Samuel i Daily Mail.

I OVERSKRIFTENE: Daily Mirror har Zlatan som hovedsak på sine sportssider lørdag.
I OVERSKRIFTENE: Daily Mirror har Zlatan som hovedsak på sine sportssider lørdag. Vis mer

- Stjal showet

Zlatans mål i 2-0-seieren kom etter 36 og 52 minutter. Det første var en kontant heading der Rooney hadde assist. Det andre kom på et straffespark, noe Rooney vanligvis har tatt for United. Denne gangen var han tilskuer på sidelinja, mens Zlatan slo ballen i motsatt hjørne av Southampton-keeper Fraser Forster.

- Pogba kostet 89 millioner pund (955 millioner kroner). Men prisen på Zlatan er uvurderlig, skriver Daily Mirror lørdag.

- Dette var bygd opp til å være Paul Pogbas kveld. Han ble signert for 89 millioner pund for å lyse opp på Old Trafford. Men det var klubbens andre signering som stjal showet, skriver journalist David McDonnell.

Daily Mirror belønner Zlatan med ni av ti poeng.

- Han er allerede elsket av fansen. Det ser ut som en mann som er på oppdrag, heter det i vurderingen.

Om Rooney - som får sju poeng - står det:

- Han er ikke lenger den største stjerna. Men krysspasningen før Zlatans 1-0-mål var i toppklassen.

Eleganse

Daily Star klinker til med et ordspill i sin lørdagsutgave:

«Home Swede home for Ibra as he steals show.»

Også i en bildetekst utviser avisa eleganse:

«Two hot to handle.»

I HOVEDROLLENE: Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic glitret for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
I HOVEDROLLENE: Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic glitret for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De svenske avisene er først og fremst opptatt av Sveriges 2-1-tap i OL-finalen for Tyskland i går kveld. Men Aftonbladet - som har 20 sider sport - spanderer en dobbeltside på Zlatan.

- Ibra eide scenen på Drømmenes Teater, skriver avisa.

Rooney topper lista

De fleste aktører er likevel enige om at det ikke var tidenes Old Trafford-debut vi så av en Manchester United-spiller. Den tittelen mener observatørene at Rooney fortsatt har. I 2004 scoret han tre mål mot Fenerbahce.

- Rooney topper debutlista. Men Zlatan kommer som nummer to. Og glem ikke Paul Pogbas innsats i dag, sier The Sun-journalist Neil Custis.

På sidelinja gikk trener José Mourinho og brummet fornøyd:

- Jeg er veldig tilfreds med innsatsen, sa han etterpå.