Etterlengtet Liverpool-seier:

Hylles etter superredning

Fabinhos superredning på strek sørget for at Liverpool slo tilbake etter to strake poengtap i Premier League, slo Liverpool tilbake med en sterk borteseier mot Ajax.

Publisert
Sist oppdatert
  • Ajax – Liverpool 0–1

Med Virgil van Dijk ute med skade ble midtbaneankeret flyttet ned som stopper. Der gjorde han en kjempekamp, og reddet seieren med en akrobatisk redning på strek.

I kampen hvor et Ajax-selvmål ble avgjørende.

- Det er annerledes. Jeg må alltid være klar for baller i bakrommet, så må jeg ta på meg noe av det Virgil (van Dijk) alltid gjør. Med å være være en leder og snakke til de rundt meg.Da jeg forsto hvor lenge han er ute var det et sjokk. Å holde nullen i kveld var viktig både for meg og laget, sa Fabinho selv på strålende engelsk i et intervju vist på Viasport etter kampen.

Han får også ros fra tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise.

- Han var trygg og god, tøff i duellene, og det er fantastisk gøy å se han snakke engelsk. Jeg har snakket med ham før, men da snakket han ikke engelsk. Han snakker og dirigerer, i dag var en perfekt kamp for ham, oppsummerer Riise.

Klønete selvmål

Spillet bølget fram og tilbake i Amsterdam, og det var Liverpool som fikk uttelling på en kontring etter 35 minutter.

Sadio Mané dro seg inn i feltet og skjøt. Skuddet var på vei utenfor, men ble rota inn i mål av Ajax-back Nicolás Tagliafico, som var både klønete og uheldig.

Redning på strek og stolpetreff

Like før pause var Ajax så nære utlikning som man kan komme.

Dusan Tadic lobbet ballen lekkert over Adrian, men Fabinho kom seg inn på strek i tolvte time, og reddet med et akrobatisk spark.

Like etter pause var det stolpen som reddet Liverpool, da Davy Klaassen traff innsida av stanga, men ballen spratt ut, og ikke inn for Ajax.

Med en halvtime igjen ble Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah alle byttet ut.

- Å få hvile de tre frem til helga er viktig, påpeker John Arne Riise i Viasports studio.

Det svekket Liverpools offensive kraft, men selv uten van Dijk i midtforsvaret holdt de tett bakover, og sikret seieren i første gruppespillskamp. Mye takket være Fabinho, brasilianeren som vanligvis er midtbaneanker gjorde en kjempekamp på stopperplass.

SUPERREDNING: Fabinhos akrobatiske klarering på streken. (Photo by Pro Shots/Sipa USA)
SUPERREDNING: Fabinhos akrobatiske klarering på streken. (Photo by Pro Shots/Sipa USA) Vis mer

- En vanskelig kamp, men vi scoret og hadde sjanser på kontringer hvor vi burde scoret flere. Uansett vinner vi på en dag som ikke er av de beste, disse seierne er veldig viktige, smilte Klopp i et intervju vist på Viasport.

PS: Atalanta slo danske Midtjylland i gruppas andre oppgjør onsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer