Hylles for 37 mill.

37 millioner ligger i potten når Manchester United skal feire Alex Ferguson til sommeren. I fotballtidenes desidert største takkefest - som går over fire dager og inneholder galopp, golf, rock'n'roll og fotball - vil United-manageren sitte igjen med drøyt halvparten av pengene.

Engelsk klubbfotball har tradisjon for å feire sine mest trofaste tjenere med penger. Når en spiller har 10 års fartstid i en og samme klubb, arrangerer de en fotballkamp, kaller det en testimonial, selger et middagselskap til ublue kuvertpriser og lar overskuddet gå rett i foret på jubilanten. Men vanlig fest- og øko-kutyme er ikke nok når Manchester United skal hedre sin frelser:

  • 5. juli:
Golfturnering for proffer og amatører, der de som betaler kan spille med og møte superstjerner som Tiger Woods og Mark O'Meara. TV-dekning.

  • 11. juli:
Galloppdag og champagnelunsj på Haydock Park - banen der Ferguson har sine hester. TV-dekning.

  • 6. august:
Manchester United mot Verdenslaget på Old Trafford med Eric Cantona som kaptein i Uniteds farger.

  • 20. august:
Gigant-konsert med Ferguson-venn Mick Hucknall og Simply Red i Haydock Park. TV-dekning.

Næringslivet betaler

500 små og større bedrifter rundt om i Nordvest-England har mottatt Uniteds tilbudspakker på Alex Fergusons takkefest, der de store pengene skal deles mellom sjefen sjøl og to veldedige organisasjoner. Pakkene er inndelt i tre kategorier - sølv, gull og platina - og er fryktelig dyre.

  • Sølv:
Koster 125000 kroner og gir 20 billetter til fotballkampen, 20 billetter til Simply Red-konserten, en viss sjanse for å slå av en prat med Ferguson, to billetter til galloppdagen og et parkeringskort.

  • Gull:
Prisen er 250000 norske kroner og gir 40 fotballbilletter, 40 konsertbilletter, fire adgangstegn til galloppbanen pluss champagnelunsj med jubilanten og to parkeringskort.

  • Platina:
1,25 millioner norske kroner! Åpner døra for to herrer til å spille i pro-am-turneringen med Tiger Woods og Mark O'Meara. 200 billetter pluss to store reklameplasser på fotballkampen, 200 billetter og 10 parkeringstillatelser til konserten og 10 adgangstegn til hestene og champagnen.