Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles for 37 mill.

37 millioner ligger i potten når Manchester United skal feire Alex Ferguson til sommeren. I fotballtidenes desidert største takkefest - som går over fire dager og inneholder galopp, golf, rock'n'roll og fotball - vil United-manageren sitte igjen med drøyt halvparten av pengene.

Engelsk klubbfotball har tradisjon for å feire sine mest trofaste tjenere med penger. Når en spiller har 10 års fartstid i en og samme klubb, arrangerer de en fotballkamp, kaller det en testimonial, selger et middagselskap til ublue kuvertpriser og lar overskuddet gå rett i foret på jubilanten. Men vanlig fest- og øko-kutyme er ikke nok når Manchester United skal hedre sin frelser:

  • 5. juli:
Golfturnering for proffer og amatører, der de som betaler kan spille med og møte superstjerner som Tiger Woods og Mark O'Meara. TV-dekning.

  • 11. juli:
Galloppdag og champagnelunsj på Haydock Park - banen der Ferguson har sine hester. TV-dekning.

  • 6. august:
Manchester United mot Verdenslaget på Old Trafford med Eric Cantona som kaptein i Uniteds farger.

  • 20. august:
Gigant-konsert med Ferguson-venn Mick Hucknall og Simply Red i Haydock Park. TV-dekning.

Næringslivet betaler

500 små og større bedrifter rundt om i Nordvest-England har mottatt Uniteds tilbudspakker på Alex Fergusons takkefest, der de store pengene skal deles mellom sjefen sjøl og to veldedige organisasjoner. Pakkene er inndelt i tre kategorier - sølv, gull og platina - og er fryktelig dyre.

  • Sølv:
Koster 125000 kroner og gir 20 billetter til fotballkampen, 20 billetter til Simply Red-konserten, en viss sjanse for å slå av en prat med Ferguson, to billetter til galloppdagen og et parkeringskort.

  • Gull:
Prisen er 250000 norske kroner og gir 40 fotballbilletter, 40 konsertbilletter, fire adgangstegn til galloppbanen pluss champagnelunsj med jubilanten og to parkeringskort.

  • Platina:
1,25 millioner norske kroner! Åpner døra for to herrer til å spille i pro-am-turneringen med Tiger Woods og Mark O'Meara. 200 billetter pluss to store reklameplasser på fotballkampen, 200 billetter og 10 parkeringstillatelser til konserten og 10 adgangstegn til hestene og champagnen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling