Hylles for åpenhet

Martin Ødegaard (21) innrømmer at livet utenfor fotballbanen er tøft. - Du er mye isolert og alene, sier han. - Fint at han er åpen om dette, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard og Norge forbereder kampen mot Romania i Nations League søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard og Norge forbereder kampen mot Romania i Nations League søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
  • Romania - Norge, kl. 20.45 søndag

ULLEVAAL (Dagbladet): Alle profesjonelle fotballspillere lever for tida i såkalte bobler. Knallharde coronaregler gjør at de har begrenset med frihet utenfor fotballbanen.

Nok et bevis på alvoret i coronasituasjonen kom fredag, da landslagets visekaptein - Omar Elabdellaoui (28) - testet positivt for covid-19. Spørsmålet er hva som skjer med de kommende landskampene mot Romania (søndag) og Østerrike (onsdag).

Det er regler for hvem spillerne kan snakke med og møte. Real Madrid-spiller Ødegaard kan for eksempel ikke bare få fløyet venner og kjente ned fra Norge og være sammen med dem. Han trener og spiller kamper. Men ellers må han isolere seg hjemme alene.

- Det er litt ekstra tøft nå. Du er mye isolert og alene. Det er vanskelig å få besøk. Men det er ting du må håndtere, sier han.

SKADEFRI: Martin Ødegaard har hatt en trøblete høst. Nå er han skadefri igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKADEFRI: Martin Ødegaard har hatt en trøblete høst. Nå er han skadefri igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

TV 2-Mathisen roser 21-åringen:

- Jeg vil tro at det er ganske ensomt å være proff i utgangspunktet. Når du i tillegg blir isolert over lang tid, må det være ganske tøft psykisk. Jeg synes det er flott å høre at Ødegaard er åpen om dette.

I et intervju med Drammens Tidende i februar fortalte Real Madrid-spilleren at han er singel.

- Jeg var i et forhold i en del år, men ikke nå lenger, avslørte han.

På toppen av situasjonen med coronaen har han slitt med jumpers knee og leggen. Dette skjer samtidig som han prøver å etablere seg i Real Madrid, verdens mektigste klubb.

Men Ødegaard er der han er, også på grunn av sitt «vikingblod».

- Jeg føler at alt dette er med på å gjøre meg sterkere. Jeg velger å se det på den måten. Jeg tar dette som en test i stedet for å klage, erklærer han.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladet møter Jesper Mathisen på Ullevaal stadion. Fotballandslaget forbereder seg til bortekampen mot Romania i Nations League søndag. Kampen skal etter planen spilles, så sant covid-19-situasjonen og den positive coronatesten til Omar Elabdellaoui ikke endrer alt.

Ute på Ullevaal-gresset florerer det av spillere som tjener ei norsk årslønn på få dager. Mathisen synes det er befriende at Ødegaard prater om den andre siden av tilværelsen i Madrid.

- Dette er noe vi egentlig aldri snakker om, påpeker han.

- Alle tror at disse gutta er maskiner, og at de ikke føler det på kroppen. «De tjener så godt», og så videre. Men uansett hvor mye penger du har, så vil du føle på disse tingene.

Mathisen fortsetter:

- At en spiller som Martin kan være litt åpen om dette, synes jeg er fint. Jeg tror de fleste spillerne har følt på dette. Akkurat som alle andre personer har gjort det i 2020.

Det positive er at Ødegaard melder seg ett hundre prosent skadefri. Skal du lykkes i Real Madrid, er dette en forutsetning.

Først vil han vinne Nations League med Norge, der Østerrike er hovedutfordrer. Så flyr han tilbake til den spanske hovedstaden for å plukke opp hansken.

- Hvis han får skikk på kroppen, så vet vi hva Ødegaard får til på sitt beste. Han er en av de aller beste fotballspillerne Norge har hatt, sier Mathisen.

LEKEN: Martin Ødegaard viste fram sine lekne sider på trening før Norges skjebnekamp mot Serbia. Video: Melina Pambou Sundfør. Reporter: Ljosland / Filtvedt Vis mer

- Men det har vært få «YouTube-øyeblikk» denne høsten?

- Det gjelder hele laget. Real Madrid har vært et kollektiv som har slitt. Men han må få tid. Nå spiller han på den største scenen i verden. Jeg er lite bekymret for Ødegaard, sier Mathisen.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer