Martin Ødegaard hylles før avskjeden

Hylles før skjebnekamp: - En gudegave

Martin Ødegaard (20) får ros av både medspillere og motspillere før finalen i det nederlandske sluttspillet.

SNART SLUTT: Martin Ødegaard kan sende Vitesse til sommerens Europa League-kvalik når han spiller sine to siste kamper i Vitesse-trøye mot Utrecht i finalen i det nederlandske sluttspillet. Foto: Olaf KRAAK / ANP / AFP / NTB Scanpix
SNART SLUTT: Martin Ødegaard kan sende Vitesse til sommerens Europa League-kvalik når han spiller sine to siste kamper i Vitesse-trøye mot Utrecht i finalen i det nederlandske sluttspillet. Foto: Olaf KRAAK / ANP / AFP / NTB ScanpixVis mer
  • Se Utrecht - Vitesse på Viaplay fra klokka 20:45.

I kveld spiller Martin Ødegaard sin nest siste kamp i Vitesse-trøye, før han trolig går til en ny klubb i sommer.

Utrecht står på motsatt banehalvdel, og en plass i sommerens Europa League-kvalik står på spill for Vitesse.

I forkant av kampen har De Telegraaf, blant annet sitert av Nettavisen, skrevet en lengre artikkel der nordmannen hylles av både medspillere og motspillere.

HYLLER ØDEGAARD: Dick Advocaat. Foto: NTB Scanpix
HYLLER ØDEGAARD: Dick Advocaat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utrecht-trener Dick Advocaat, som blant annet har vært landslagstrener for Nederland i tre perioder, omtalte Ødegaard som «en gudegave» under gårsdagens pressekonferanse.

- Han er et eksepsjonelt talent. Gutten var bare 16 år da han dro til Real Madrid. Han er en veldig fin spiller å se på. Når du ikke lenger tror at han kan gjøre noe, gjør han en bevegelse, og plutselig er han fri, sier Advocaat.

- God nok for Real Madrid

Ødegaard står med elleve mål og tolv målgivende denne sesongen.

Han scoret ett og assisterte to i 3-1-seieren mot Groningen på tirsdag, noe som gjorde at Vitesse gikk videre til finalen i det nederlandske sluttspillet med sifrene 4-3 etter tap i den første kampen.

- Ødegaard er en spiller som avgjør kamper for deg. Hvis du har sett Real Madrid spille den siste tida, er det ikke utenkelig at han har en plass der neste sesong, sier Advocaat.

Lagkompis Alexander Büttner, som tidligere har spilt i Manchester United, sier til De Telegraaf at også han tror Ødegaard kan ha ei framtid i den spanske hovedstadsklubben hvis han fortsetter å utvikle seg.

- Alle kan se at han er en fantastisk fotballspiller. Det er en nytelse å ha en sånn lagkamerat. Jeg tror han holder et veldig høyt nivå. Han eies fortsatt av Real Madrid, og jeg kan ærlig si: Hvis han fortsetter å spille slik han gjør nå, med spillerne han vil ha rundt seg i Real Madrid, er han god nok til å spille der.

Saken fortsetter under videoen.

AJAX-AKTUELL: Martin Ødegaard etter kaos-kampen mot Sverige og ryktene om en eventuell overgang til Ajax.. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Må irritere ham

Vitesse-spiss Tim Matavz, som var sist på de to målene som Ødegaard assisterte mot Groningen, skryter også av det norske vidunderbarnet.

- Som spiss er det flott å ha en lagkamerat som kan gi deg så gode baller. Det er fantastisk å spille fotball med han. Jeg har en god klikk med Martin, akkurat som jeg hadde med Dusan Tadic i Groningen, sier Matavz.

Underveis i kampen mot Groningen fikk Deyovaisio Zeefuik i oppgave å henge på Ødegaard som en klegg. Etter kampen sa nordmannen til TV 2 at motspilleren gikk rundt og sa at han skulle drepe han.

Rico Strieder, midtbanespiller i Utrecht, ønsker ikke å ty til skitne triks for å nøytralisere Ødegaard.

- Du kan ikke sparke ham ned. Du kan kanskje gjøre det én gang, men den andre gangen blir du sendt av banen. Det er ikke et alternativ. Men du må vise at du er der, du må være tett på og ikke gi ham noe rom. Du må være litt irriterende, sier tyskeren til Fox Sports før kampen.

Kobles til storklubber

Det er knyttet stor spenning til hvor Ødegaard spiller neste sesong.

Nederlandske medier har lenge pekt ut nordmannen som den perfekte erstatteren til Hakim Ziyech i Ajax.

Ifølge den spanske avisa Marca ønsker derimot den nederlandske serievinneren å kjøpe nordmannen for 20 millioner euro, noe Real Madrid mener er for lavt.

Marca har også hevdet at den tyske storklubben Bayer Leverkusen skal være interesserte, mens andre spanske aviser knytter Ødegaard til Real Valladolid, som eies av tidligere Real Madrid-spiss og Brasil-legenden Ronaldo.

Les hva La Liga-ekspert Petter Veland og Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet tenker om Ødegaard-ryktene i saken under: