Sturla Holm Lægreid:

Hylles for spesielt grep: - Uvanlig

Sturla Holm Lægreid skiller seg ut i skiskytterverden. Nå hylles den 23-årige verdensmesteren for grepet som har ført ham helt til topps på rekordtid.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA (Dagbladet): For ett år siden hadde «ingen» hørt om Sturla Holm Lægreid. Onsdag er han på alles lepper. 23-åringen fra Bærum leverte det perfekte løpet og sikret seg sitt aller første individuelle VM-gull bare et snaut år etter verdenscupdebuten.

Han kom litt tilfeldig inn som en positiv overraskelse på slutten av fjoråret, og leverte fra første stund. Denne sesongen har han tatt det et par hakk videre og står nå allerede med fem verdenscupseiere, inkludert onsdagens VM-gull.

Alle lagkameratene kaller det for «helt rått», og det virker som flere ikke helt forstår at det er mulig. Men tidenes gjennombrudd i skiskytterverden fortsetter å levere.

Spesielt grep

Dagbladet har tidligere fortalt om Lægreids helt spesielle grep. På ett år har Lægreid gått fra middelmådige resultater i Norgescup til å stå med to VM-gull så langt i VM.

I 2018 ble han satt ut av spill av kyssesyken. Åtte lange måneder uten særlig fysisk trening ga derimot tid til et annet fokus.

- Etter at jeg hadde kyssesyken, jobbet jeg meg sakte oppover. Jeg følte at jeg var på et godt nivå, men fikk ikke ut potensialet mitt ved sesongstart i fjor. Jeg skjøt 10-20 prosent dårligere i konkurranse enn på trening, forklarte Lægreid til Dagbladet etter sin første verdenscupseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer