Erling Braut Haaland

Hylles før superduellen

- Han kan bli en av tidenes beste.

FEIRER: Erling Braut Haaland har allerede feiret fem scoringer denne sesongen. Foto: Reuters
FEIRER: Erling Braut Haaland har allerede feiret fem scoringer denne sesongen. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland har aldri slått Bayern München. Tirsdag får nordmannen sin femte muligheten til å gjøre nettopp det.

Og Haaland kunne ikke kommet inn i den kampen i bedre form. For etter bare to kamper denne sesongen står 21-åringen med hele fem mål og tre målgivende pasninger.

- Haaland ser ut som han har nådd enda et nytt nivå, forteller Viasats Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

- Kan komme et troneskifte

Han gleder seg stort til å kommentere det som blir en superduell mellom nordmannen og Bayerns stjernespiss Robert Lewandowski. Hvem som er best av de to, tør ikke Sundet å svare på ennå.

- Det vanskelig å si. Det må man nesten telle opp etter sesongen. Det kan komme et slags troneskifte i spissverdenen denne sesongen. Og den første duellen får vi nå, sier han og fortsetter:

- Men vi skal huske på at Lewandowski bare for noen måneder siden slo målscorer-rekorden til Gerd Müller, så han er fortsatt kongen, mener kommentatoren.

Og nettopp Gerd Müller vil nok også bli et tema før supercupfinalen. Bayern München-legenden gikk bort søndag og dette vil være Bayerns første kamp siden Müllers bortgang.

The Guardians fotballskribent Andy Brassel kalte duellen mellom de to spissene en passende hyllest til Müller. En spiller som Jan Åge Fjørtoft beskrev som tidenes beste målscorer.

At Haaland nevnes sammen med Müller synes Bisgaard Sundet er stort.

- De blir jo målt mot hverandre. Jeg blir nesten litt stolt at vi har en nordmann som blir nevnt i samme kategori, forklarer Sundet.

- Kan bli en av tidenes beste

For Haaland har virkelig levert så bra for Dortmund at forventningene og presset på nordmannen har blitt skyhøyt.

- Jeg tipper at han stiller høye krav til seg selv. Da må vi stille de samme forventningene til han. Så vi må nesten forvente ett mål per kamp nå, forteller Sundet og viser til Haalands utrolig målstatistikk.

DUELL: Tirsdag kveld møtes stjernespissene hverandre i finalen i den tyske supercupen. Foto: AFP
DUELL: Tirsdag kveld møtes stjernespissene hverandre i finalen i den tyske supercupen. Foto: AFP Vis mer

For etter 61 spilte kamper, kan Haaland vise til utrolige 62 mål og 18 assist. Årets sterke sesongstart setter heller ingen stopper på forventningene og Haalands lagkamerat Giovanni Reyna hyller nordmannen.

- Han blir stadig bedre. Det føles ut som han plukker opp noe nytt hver dag. Det er vanskelig å si hvor god han kan bli. Han er fantastisk. Han kan bli en av tidenes beste, sier Reyna til Fox Sports.

TAKK FOR SIST: Sju år gamle Henry Jemne Sørensen fikk møte sitt største idol i Stavanger. Video: @Showstavanger. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Vis mer

Har planen klar

Bayern-sjef Julian Nagelsmann var fullt klar over hvilken trussel Haaland blir for hans Bayern-lag.

- Det er ekstraordinært det han driver med, sa Nagelsmann på pressekonferansen før storkampen ifølge Kicker.

Han har også planen klar for hvordan han skal forsøke å stoppe nordmannen.

- Han må ikke få plass til å løpe, fordi han har en enorm fysikk og hurtighet, forklarte Nagelsmann før han gikk enda mer i detalj om Haaland-planen.

- Vi må stå veldig tett for å hindre ham det bakrommet. Og så må vi være gode i gjenvinningspresset slik at Dortmund ikke får slått ballen hurtig opp til ham. Vi kommer ikke til å klare å forhindre det helt, men vi har også den beste keeperen i verden, utdypet Nagelsmann.

Kampen spilles tirsdag kveld klokka 20:30 på Viasat 4.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer