Hylles for utspill

Landslagstrener Ståle Solbakken (53) burde også vært idrettsminister. Det mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

I SPANIA: Ståle Solbakken og Norge har vært i Marbella denne uka. Søndag venter Hellas i privatlandskamp i Málaga. Foto: Geir Olsen / NTB
I SPANIA: Ståle Solbakken og Norge har vært i Marbella denne uka. Søndag venter Hellas i privatlandskamp i Málaga. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Hellas, klokka 19.00 søndag

MARBELLA (Dagbladet): Treningsfeltet La Quinta i Marbella denne uka: Det er 30 minutter til fotballandslaget starter treninga. Bak det ene målet står to spanjoler og henger opp bannere.

«Det startet i bredden» og «Hele bredden nå», lyder budskapet.

Så ankommer Ståle Solbakken feltet. Han kaster et blikk på bannerne og nikker fornøyd.

Nok en gang gjennomfører fotballandslaget en markering. Denne gang til støtte for breddefotballen, som føler seg ignorert av myndighetene i pandemien.

Det startet med T-skjorter rettet mot regimet i Qatar. Det fortsatte med breddefotballen og karantenereglene for idrettsutøvere.

Solbakken har også snakket om kunstgressbaner. Han mener det er for mye av dette i norsk fotball og vil over på naturgress.

Så hva koker dette ned til?

- Han er den beste «idrettspolitikeren» i Norge. Han skulle hatt flere roller, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som følger landslaget i Spania denne uka.

Onsdag vant Norge 1-0 over Luxembourg. Søndag venter ny privatlandskamp mot Hellas i Málaga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer