Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hylles i Frankrike - misunnes i Danmark

Edvald Boasson Hagen fascinerer sykkelmiljøet i utlandet.

FLIPPER UT: Danske aviser skriver at det norske folk «flipper ut» over Tour-suksessen til Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FLIPPER UT: Danske aviser skriver at det norske folk «flipper ut» over Tour-suksessen til Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-studio: Følg den 7. etappen i Dagbladets livestudio NÅ!

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen hylles i utenlandsk presse etter gårsdagens triumf på den sjette etappen.

24-åringen pryder forsiden til blant annet storavisen L'Equipe som skriver «Det norske øyeblikket» over et bilde av en jublende Boasson Hagen.

- De norske rytterne showet i Normandie, skriver storavisen i artikkelen.

Også i danske medier skrytes det av Boasson Hagen, selv om danskene vier mer spalteplass til TV 2-kommentatorene Christian Paasche og Johan Kaggestad.

Ekstra Bladet og dansk TV 2 skriver i dag at Paasche og Kaggestad gikk «fullstendig amok» da Boasson Hagen i går spurtet til seier.

- Vi eier sykkelverdenen! hylte Paasche før både han og Johan Kaggestad brøt ut i latter. Paasche fulgte så opp med:

- Edvald Boasson Hagen! Rudsbygd! Lillehammer! Hele Gudbrandsdalen! Edvald Boasson Hagen vinner sin første etappe i Tour de France!

Danskene ler av de norske kommentatorene, og også av noen av leserkommentarene på blant annet Dagbladet.nos nettsider.

DET NORSKE ØYEBLIKKET: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd pryder forsiden på L'Equipe i dag. - De norske rytterne showet i Normandie, skriver storavisen i artikkelen. Faksimilie: L'Equipe.
DET NORSKE ØYEBLIKKET: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd pryder forsiden på L'Equipe i dag. - De norske rytterne showet i Normandie, skriver storavisen i artikkelen. Faksimilie: L'Equipe. Vis mer

«Norske sykkelfans går rundt i bygdene med vanvidd i øynene - kun ikledd sykkelshorts og trompet. Det er i hvert fall det intrykket man får av å lese lesernes kommentaret på norske nettaviser» skriver Ekstra Bladet i dag.

Blåser opp elefanter I Ekstra Bladets kommentarfelt skriver en bruker med navnet «Kim A»:

- La de nyte det, for det er ikke lenge før løpet for alvor er i gang og da sitter de fjellapene i gruppettoen og blåser opp elefanter!

«Michael H» er mer moderat i sin kommentar.

- De to (Boasson Hagen og Hushovd) har da vunnet vesentlig flere større, både løb og etapper enn de beste danskene har over de seneste år, skriver han.

Misunnelig Sportsredaktør i Sporten.dk, Flemming Fjeldgaard, skrev at han var misunnelig på nordmennenes suksess etter Boasson Hagens seier i går.

- Edvald Boasson hagen vinner dagens etappe. Med Thor Hushovd på tredjeplassen. Hurra for Norge! Jeg er misunnelig, skrev han på Twitter.

Saxo Bank-Sungards Chris Anker Sørensen mener de danske rytterne vil markere seg mer når rytterne beveger seg mot fjellene.

- Der vil danskene være mer i front, sier han til dansk TV 2 og legger til:

- Nordmennene er flinkere til å spurte. Så enkelt er det. De har to hurtige folk, sier Sørensen og sikter selvfølgelig til Hushovd og Boasson Hagen.

Fascinasjon og misunnelse Tidligere proffsyklist og nå TV2-ekspert, Mads Kaggestad, mener at de andre rytterne er fascinert og misunnelig over interessen de norske gutta får.

NYTER STOR RESPEKT: Spesielt Thor Hushovd nyter stor respekt både i feltet og blant det franske folk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
NYTER STOR RESPEKT: Spesielt Thor Hushovd nyter stor respekt både i feltet og blant det franske folk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

- Sykkelmiljøet er fascinert av nordmennene, både av Thor og Edvald men også de mange 1000 tilskuerne som reiser ned til Frankrike og heier. Det er en blanding av fascinasjon og nysgjerrig misunnelse, sier han til Dagbladet.

- Engasjementet i Norge vekker stor oppmerksomhet både i feltet og i utenlandske medier.

Han mener at syklister som Alberto Contador og Ivan Basso ikke er i nærheten av å ha samme stjernestatus i Spania og Italia som det Hushovd og Boasson Hagen nyter i Norge.

- Det blir snakket om i feltet, og jeg tror at det er flere av rytterne er misunnelig på oppmerksomheten de norske rytterne får. Alberto Contador er populær i Spania, men sammenlignet med statusen Thor har i Norge er han langt, langt unna selv om Contador har vunnet det som vinnes kan, sier Kaggestad.