Mathias Normann til russisk toppklubb

Hylles i Russland

Voldsom debatt Europa rundt om sanksjonene mot Russland. Da er det ikke rart at russiske medier hyller den norske stjernen som stiller opp for Putins propaganda.

UTE: Mathias Normann er ikke aktuell for spill for det norske landslaget. Begrunnelsen er at han skal spille for den russiske klubben Dinamo Moskva. Dette sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN politiske utviklingen i Italia med farlig framgang for Putin-beundrer Matteo Salvini, speiler den harde kampen som nå raser over alt i Europa om å opprettholde sanksjonene mot Russland.

Midt i dette spillet velger altså en norsk landslagsspiller å melde overgang til en av Putins stjerneklubber.

Mathias Normann sier at han vil «skille mellom idrett og politikk», men nå er han blitt et funn for Putins proaganda etter å ha signert for det russiske topplaget Dinamo Moskva:

- En fantastisk overgang, skriver det populære sportsnettstedet Championat.com, og minner om at alle de andre skandinaviske spillerne dro fra russisk fotball i all hast sist vinter.

Hvorfor de rømte, har russiske medier ikke lenger lov til å skrive om, men journalisten i Championat er begeistret for Normann plutselige snuoperasjon:

- Han sa i mars mens han var i Norwich at han ikke ville komme hjem igjen, men han har allerede kommentert overgangen tilbake til russisk toppserie, forteller nettstedet og siterer TV2s intervju med landslagsspilleren:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.