Primera Division

Hylles i Spania

Lokalavisa El Diaro Vasco: - Selv i kampens siste minutter så det ut til at han hadde nok bensin til å løpe i 90 minutter til.

LEVERTE VARENE: Martin Ødegaard har all grunn til å være fornøyd med debuten for Real Sociedad. Foto: NTB scanpix
LEVERTE VARENE: Martin Ødegaard har all grunn til å være fornøyd med debuten for Real Sociedad. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Valencia - Real Sociedad 1-1

VALENCIA (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) får strålende omtale i spanske aviser etter debuten for Real Sociedad lørdag kveld. Etter noen dramatiske sluttminutter reddet laget fra San Sebastian 1-1 mot Valencia.

Ødegaard var ikke delaktig i scoringen, men han traff på nesten samtlige pasninger på mektige Estadio Mestalla. Og han var mye involvert i spillet foran 42.000 tilskuere.

De norske reaksjonene i går kveld var umiddelbart positive. Og hyllesten er ikke mindre i Spania i dag. Omkvedet er at 20-åringen leverte en oppsiktsvekkende god debut i den sommerhete kvelden.

ESTADIO MESTALLA: Martin Ødegaard før sin debut mot Valencia. Nordmenn har tatt turen ned, og ikke alle er like stor fan av unggutten. Video: Tore Ulrik Bratland. Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Nordmannen var den beste spilleren i angrep og deltok også i de defensive oppgavene. Selv i kampens siste minutter så det ut til at han hadde nok bensin til å løpe i 90 minutter til, skriver lokalavisa El Diaro Vasco.

- Mye kvalitet

Avisa siterer trener Imanol Alguacil:

- Han har mye kvalitet og det spiller ingen rolle hvilket nivå han spiller på. Han har masse talent å flyte på, og utmerket seg også i det defensive spillet. To av pasningene hans kunne endt med scoringer. Martin hadde også selv to muligheter til å score. Jeg er fornøyd med prestasjonen til ham og laget. Vi må være klar over at Ødegaard spilte en god kamp, også fordi lagkameratene klarte å mate ham hele tida.

Sportsavisa AS gir Ødegaard to av tre hjerter på spillerbørsen.

- Han var en konstant plage for Valencia. En stor start for spilleren fra Real Madrid, heter det.

NEST BEST PÅ SOCIEDAD: Slik ser spillerbørsen til avisa Sport ut i dag. Ødegaard får 7 av 10 poeng.
NEST BEST PÅ SOCIEDAD: Slik ser spillerbørsen til avisa Sport ut i dag. Ødegaard får 7 av 10 poeng. Vis mer

- Han skinte i debuten. Hvis han mistet ballen, gjorde han alt for å vinne den tilbake. En virkelig flott debut, skriver Mundo Deportivo.

Avisa Sport gir Ødegaard sju av ti poeng på spillerbørsen. Bare Mikel Oyarzabal, som reduserte til 1-1 på straffe, får bedre, med åtte poeng.

- Fin start

Ødegaard selv var fornøyd med kampen da han kom ut i pressesonen etterpå. Men han føler at han har enda mer å gå på.

- Jeg synes det gikk greit. Jeg skulle gjerne skapt enda mer og vært involvert i noen mål. Men det var en fin start og jeg fikk vist noe av det jeg kan. Jeg håper jeg blir enda bedre.

Kevin Gameiro sendte Valencia i ledelsen etter 58 minutter. Ti minutter på overtid utliknet Mikel Oyarzabal på straffespark.

- Det ble intenst til slutt. Jeg synes vi fortjente det ene poenget veldig. Vi spilte en god bortekamp, særlig i andre omgang. Vi styrte alt, sier Ødegaard.

Real Sociedad møter Mallorca i neste kamp. Laget må spille de tre første kampene borte fordi hjemmebanen Anoeta utvides.