Casper Ruud

Hylles i USA

Casper Ruud (23) tapte US Open-finalen, men hylles for intervjuet sitt etter kampen.

MINNES OFRENE : Casper Ruud brukte talen sin etter US Open-finalen til å minnes ofrene etter 9/11. Vis mer
Publisert

Casper Ruud (23) kjempet tappert i US Open-finalen søndag, men måtte til slutt se seg slått av stortalentet Carlos Alcaraz (19).

Til tross for tapet roses nordmannen opp i skyene etter kampen.

23-åringen benyttet nemlig anledningen til å minne om de tragiske terrorangrepene i New York 11. september 2001.

- Før vi snakker om tennis vil jeg si noe fordi det er en emosjonell dag i USA. Jeg sender mine tanker og bønner til alle som mistet sine liv denne dagen, sa Snarøya-gutten.

Se det rørende intervjuet i klippet over!

- Tankene mine går også til alle som mistet noen i de tragiske hendelsene i denne flotte byen og landet. Det er noe vi aldri kommer til å glemme, avsluttet han.

Intervjuet har vekket oppsikt, og flere tar til lovord om Ruud.

- Vakker andreplass-tale fra Casper Ruud. Han anerkjenner 11. september og viser klasse generelt. Han har fått mye respekt gjennom denne turneringen. Han er mye mer enn en grus-spesialist, og han blir bare bedre og bedre, skriver Dan Wolken, spaltist i USA Today.

- Takk til Casper Ruud og Carlos Alcaraz for at de snakker om de etterlatte etter 11. september i intervjuene sine. Klasse, skriver The Athletics Lukas Weese.

- Casper Ruud er full av klasse. Å tale etter å ha tapt en Grand Slam-finale er kanskje det tøffeste man kan gjøre, men der er han og gjør det så bra og tar et øyeblikk til å anerkjenne 11. september, skriver tennis-journalist Gaspar Ribeiro Lanca på Twitter.

Eurosports tennisekspert Øivind Sørvald sier at han har fått meldinger fra flere som roser Ruud.

YDMYK: Casper Ruud varsler dommeren selv etter at han fikk et feil poeng, og gav det bort til motstander Carlos Alcaraz Vis mer

- Det hagler inn med meldinger fra amerikanere om denne karen som viser at han kan tenke på det i denne sammenhengen her, sier han.

- Alle prater om denne «fair play»-spilleren som gir bort et poeng som dommeren ikke fikk med seg, og etterpå denne talen der han virkelig tok publikum når han sa at vi må minnes de tingene som virkelig er viktig. Han er en fantastisk kar, som vi vet, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer