Martin Ødegaard

Hylles: «Magiske Martin»

Martin Ødegaards (22) første mål for Arsenal denne sesongen var akkurat nok til å sikre klubbens andre trepoenger denne sesongen.

FEIRER: Martin Ødegaard var hoppende glad etter sin frisparkperle. Foto: AP
FEIRER: Martin Ødegaard var hoppende glad etter sin frisparkperle. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burnley - Arsenal 0-1 (0-1)

Martin Ødegaard og Arsenal har hatt en svak sesongstart og trengte virkelig tre poeng da de gjestet Turf Moor og møtte Burnley lørdag.

Gjestene stanget en stund, men et gnistrende frispark av Ødegaard overlistet Burnley-keeper Nick Pope og sendte Arsenal i ledelsen.

Det holdt akkurat til tre poeng for London-klubben.

- Stort Øyeblikk

- Da vi fikk frisparket gikk jeg umiddelbart for å ta ballen. Det var et stort øyeblikk å se den gå inn, sa Ødegaard om frisparkmålet til BBC etter kampen.

«Magiske Martin», skrev Arsenal selv på Twitter, som ikke var de eneste som hyllet Ødegaard.

- Han har vært strålende i dag igjen. Han ser virkelig ut til å høre hjemme på dette laget, skrev Arsenal-skribent Kaya Kaynak i pausen.

- Ødegaard har en tryllestav som venstreben, skrev fotballnettstedet 90 min.

Frisparkperle

Arsenal sleit med å skape målsjanser mot et kompakt og solid Burnley-lag den første halvtimen på Turf Moor. Men så fikk gjestene frispark og Martin Ødegaard gjorde seg klar.

Fra rundt 20 meter la han ballen perfekt over muren og kontant i mål. En skikkelig frisparkperle av Ødegaard, som med det scoret sitt første mål for Arsenal siden overgangen ble permanent i sommer.

- Det er en kjempegoal av Martin Ødegaard! Wow!, utbrøt TV 2s kommentator Espen Ween.

- Det er et fenomenalt frispark, mente Sky Sports-ekspert Paul Merson.

- Fantastisk av Ødegaard, skrev ESPNs fotballskribent James Olley og kalte det et av de få øyeblikkene med virkelig kvalitet som ble levert i den første omgangen.

For Ødegaards scoring var Arsenals eneste skudd på mål i den første omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

MÅL: Ødegaard bøyer ballen over muren og i mål. Foto: Shutterstock Editorial
MÅL: Ødegaard bøyer ballen over muren og i mål. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

VAR-drama

Burnley så friske ut i den andre omgangen og etter drøyt 65 minutter trodde hjemmefansen at de hadde fått straffe. Matej Vydra gikk i bakken, og dommer Jonathan Moss pekte på straffemerket.

Så kom VAR inn i bildet og Moss sjekket reprisen. Han konkluderte med at det ikke var straffespark. Til stor misnøye hos hjemmefansen.

Hjemmelaget skapte flere gode muligheter og etter dette, men klarte ikke å få ballen forbi Arsenal-keeper Aron Ramsdale.

Gjestene hadde nok med å forsvare seg, men kunne til slutt juble for alle tre poengene på Turf Moor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer