Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Owen om skademarerittet:

Hylles og slaktes etter åpenhjertig intervju

- De siste seks-sju åra kunne jeg ikke vente med å legge opp, sier tidligere Liverpool-stjerne Michael Owen.

VAR VERDENS BESTE: Michael Owen ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2001. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB Scanpix
VAR VERDENS BESTE: Michael Owen ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2001. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpenhjertig intervju sendt på BT Sport forteller Michael Owen (38) om skadene som bremset karrieren hans og nedturen som fulgte deretter.

- Jeg mistet alt. Jeg hatet å spille de siste seks-sju åra. Jeg kunne ikke vente med å legge opp da karrieren min nærmet seg slutten. Da var jeg ikke meg selv, sier Owen på fotballprogrammet Premier League Tonight.

Tildelt Ballon d'Or

Owen pådro seg en alvorlig hamstringskade under en kamp mot Leeds i 1999.

Sesongen før han hadde sjokkert Fotball-Europa ved å bli delt toppscorer i Premier League i 97/98-sesongen som 18-åring, i tillegg til å bli tidenes yngste spiller og målscorer på det engelske landslaget.

- Å få den alvorlige skaden i Leeds har mest sannsynlig forandret og formet hele karrieren min. Jeg har vært i faresonen siden jeg var 19 år. Hvis det hadde skjedd nå, så kunne jeg fått den kirurgisk reparert slik at den ble som ny. På den tida lot du det bare være, sa Owen i et intervju med The Telegraph i 2012.

Saken fortsetter under videoen.

EKSKLUSIVT: Liverpool-stjernen Mohamed Salah forteller i et eksklusivt intervju med CNN om finalen, forholdet til fansen, målet mot City og favorittklubben da han var liten. Video: CNN Vis mer

Mistet hurtigheten

Den ekstreme hurtigheten, som Owen hadde blitt kjent for i tenåra, forsvant som følge av skadeproblemene, men det stoppet ham ikke med det første.

Han tok trippelen (Europa League, FA Cupen og Ligacupen) med Liverpool og fikk utmerkelsen som verdens beste spiller i 2001.

Den store nedturen startet da han gikk til Real Madrid i 2004. Oppholdet ble ingen suksess, og han dro videre til Newcastle året etter.

Skadene kom hyppigere og hyppigere for spissen, som scoret 30 mål på 79 kamper for de svarte og hvite.

- Jeg var livredd for å gå på løp. Jeg bare visste at det kom til å rive i en muskel. Det verste er at instinktet ditt er å gjøre det du har gjort hele livet, men så begynner du å tenke: «Å nei, ikke gjøre det», forteller Owen.

Kontroversiell overgang

Liverpool-fans var kritiske til Owens overgang til Newcastle.

I intervjuet på Premier League Tonight forteller han at planen var å dra tilbake til rødtrøyene etter to år i Real Madrid.

Han dro til den spanske storheten for åtte millioner pund.

Liverpool ville kjøpe ham tilbake for ti millioner pund, men så kom Newcastle på banen med et tilbud på seksten millioner pund, som var en sum Liverpool ikke ville matche.

Da han signerte med Newcastle hadde han en klausul i kontrakten som sa at han kunne dra tilbake til Liverpool for en bestemt pris.

- Det ville vært en drøm å komme tilbake. Det skjedde ikke, og jeg skylder ikke på noen andre, sier Owen.

Saken fortsetter under videoen.

ANGRIPERE: Rask. Smart. Dødelig. Villedende. Den moderne angriperen må kunne beherske mye for å ta seg til toppen i internasjonal fotball. FourFourTwo kommer tett på angripere som Jermain Defoe, Romelu Lukaku og Michael Owen i denne minidokumentaren. Video: FourFourTwo Vis mer

Støtteerklæringer

38-åringen har fått mange støtteerklæringer etter det åpenhjertige intervjuet, og Liverpool-fans gir uttrykk for at de nå har mer forståelse for Owens valg i løpet av karrieren.

- Jeg var i St. Etienne den kvelden i 1998 da Argentina slo England ut av VM. Jeg kommer til å huske målet til Michael Owen for alltid. Et fascinerende intervju om de fysiske og emosjonelle utfordringene rundt det å fortsette å prestere til tross for skader, skriver Peter Moore, daglig leder i Liverpool, på Twitter.

Flere tidligere Liverpool-spillere har også hyllet Owen for sin åpenhet.

- Stor respekt til min venn, Michael Owen, for hans ærlighet og åpenhet om hans liv som fotballspiller. Briljant spiller og lagkamerat. Masse kjærlighet, kompis, skriver John Arne Riise på Twitter.

Shearer kritisk

Mange er også kritiske til Owens bekjennelser, spesielt blant Newcastle-fansen.

Alan Shearer, som var manager for klubben i slutten av 08/09-sesongen mens Owen spilte der, er én av dem.

- Jeg vet ikke om Newcastle-fans, lagkamerater og ansatte ønsker å takke ham, skriver Shearer på Twitter med henvisning til Owens kommentarer om at ønsket å signere for Liverpool, ikke Newcastle.

Den tidligere Newcastle-fysioterapeuten Paul Ferris hevder i boka «The Boy on the Shed» at Owen nektet å spille i 2009 da Newcastle kjempet om å unngå nedrykk fordi han var på utgående kontrakt og redd for å bli skadet.

- Han ville aldri være her, han var aldri engasjert, han skjønte det aldri, han ga aldri noe av seg selv, han satte aldri klubben foran seg selv, skriver The Times-kommentator George Caulkin som et svar på Shearers melding.

Owen gikk til Manchester United sommeren 2009, hvor han ble i tre år før han dro videre til Stoke i 2012.

Året etter la han opp som profesjonell fotballspiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!