Hylles som Brasils viktigste VM-spiller

Men Neymar har langt igjen til Pelés rekord.

VMS TOPPSCORER: Etter to nettkjenninger i går troner Neymar øverst på VMs toppscorerliste, og passerte Rivaldo og Ronaldinho over tidenes mestscorende Brasil-spillere. Med 35 mål på 52 kamper har Neymar likevel langt igjen til legenden Pelé, med 77 mål på 92 kamper. Foto: EPA/MARCELO SAYAO
VMS TOPPSCORER: Etter to nettkjenninger i går troner Neymar øverst på VMs toppscorerliste, og passerte Rivaldo og Ronaldinho over tidenes mestscorende Brasil-spillere. Med 35 mål på 52 kamper har Neymar likevel langt igjen til legenden Pelé, med 77 mål på 92 kamper. Foto: EPA/MARCELO SAYAO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neymar plusset enda to mål til målkontoen da Brasil i går sikret avansement til VM-sluttspillet etter seier mot Kamerun. Det er ingen tvil om at han er viktig for laget.

Neymar er nå VMs toppscorer med fire mål, og har 35 mål på sine 52 landskamper. Det gir ham et snitt på 0,67 mål per kamp.

Med det er han ført opp på toppscorerlista bak brasilianske legender som Pelé, Zico, Ronaldo, Romario og Bebeto. Neymar snakkes allerede om i stort ordelag. Men kan han overgå de andre brasilianske legendene?

Pelé toppscorer Pelé troner øverst over Brasils landslags-toppscorer gjennom tidene. Han har 77 mål på 92 kamper, og har et imponerende snitt på 0,83 mål per kamp. Det vil si at han nesten scoret i hver kamp, det.

Pelé scoret sitt første mål for Brasil da han var 16 år og 9 måneder. Det var også hans debut på landslaget.

Neymar debuterte på landslaget som 18-åring, og scoret også sitt første landslagsmål i sin første kamp. Men både målmessig og legendemessig er veien lang til fotballens kanskje aller største gjennom tidene.

Kan avansere Videre på lista, i synkende rekkefølge, finner vi Zico (66), Ronaldo (62), Romário (55) og Bebeto (39). Nummer seks på lista er Neymar.

Det er noen imponerende prestasjoner Neymar har foran seg på lista, men det er langt fra umulig å gå forbi dem alle sammen. Faktisk kan Neymar passere Bebeto allerede dette mesterskapet.

Pelé har tidligere uttrykt at Neymar er hakket for jålete, og at han må få fokuset tilbake på fotballen.

- Vi som Santos-tilhengere sier han er verdens beste, men han er allerede mer opptatt av medieoppmerksomheten enn av å prestere på banen. Han tenker mest på å endre stil og hårsveis, sa Pelé i fjor.

FORTSATT STØRST: Neymar dominerer, men har langt igjen til å nå igjen legendariske Pelé hva målscoring angår. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI
FORTSATT STØRST: Neymar dominerer, men har langt igjen til å nå igjen legendariske Pelé hva målscoring angår. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI Vis mer

Før VM, derimot, gikk Pelé ut og hevdet at presset var på Neymars skuldre. Det har 22-åringen taklet med glans.

- Kan Neymar vinne VM for Brasil? Neymar, som har scoret fire mål og er i rute til å sikre VMs gjeveste utmerkelse - gullballen, for VMs beste spiller - kjenner ikke på presset.

- Dette har jeg sagt i alle intervjuer: Det er ikke noe press når en drøm du har fått, går i oppfyllelse, når du får oppleve noe du har ønsket deg hele livet, og hatt som mål siden du var liten gutt, sa Neymar etter seieren i natt.

Neymar høster også stor annerkjennelse i dag.

- Spørsmålet virker ikke å være om Brasil kan vinne VM, men om Neymar på egenhånd kan vinne det for dem, skriver The Guardian.

- Det er veldig bra å score i alle de tre første kampene — det gjorde ikke Ronaldo en gang. Men han er en ung spiller, og presset er stort. Både fansen og mediene dyrker ham som en helt, sier Thiago Salata, fotballreporter i den brasilianske sportsavisa Lance!.

Brasils toppscorere:

Pelé - 77
Zico - 66
Ronaldo - 62
Romário - 55
Bebeto - 39
Neymar - 35

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer