Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige i fotball-VM 2018

Hylles som folkehelter i Sverige. Nå kan VM-stjernene forsvinne

Sverige imponerte alle i VM. Nå kan de bli nødt til å bygge opp laget på nytt.

SISTE KAMP: Ifølge Aftonbladet har kaptein Andreas Granqvist (nr. 4) spilt sin siste Sverige-kamp. Flere av lagets profiler kan nå pensjonere seg fra landslaget. Foto: AP Photo/Francisco Seco
SISTE KAMP: Ifølge Aftonbladet har kaptein Andreas Granqvist (nr. 4) spilt sin siste Sverige-kamp. Flere av lagets profiler kan nå pensjonere seg fra landslaget. Foto: AP Photo/Francisco Seco Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): I går tok Sveriges VM-eventyr en brå slutt. Svenskene ble bokstavelig talt sendt på hodet ut av mesterskapet av et bedre engelsk lag.

Selv om det ikke ble bading i fontenene på Sergels torg i Stockholm, eller vill folkefest i Liseberg, var de blågule tårene kortvarige.

- Jeg har aldri vært så imponert av et svensk landslag som i sommer, skriver Expressens Noah Bachner.

STEMNING I BÅNN: England tok ledelsen ved Harry Maguire. Da ble det stille i Stockholm. Men de få engelske supporterne jubler hemningsløst - og får svar på tiltale fra svenskene på Norra Bantorget i Stockholm. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Noen andre kommer til å ta med seg medaljene hjem. Sverige tar med seg minner for liver og et landslag å samle seg rundt. Vi vant, skriver Aftonbladets Simon Bank.

- Det spillerne gjorde kommer til å bli husket for alltid, skriver landslagspensjonerte Zlatan Ibrahimovic.

Kan tappes for stjerner

Selv om svenskene ikke imponerte noen mot England på gressmatta i Samara i Russland, er det likevel et lag som kommer hjem som folkehelter etter å ha tatt «söta bror» til kvartfinalen i VM.

Det er svenskenes beste internasjonale resultat siden bronsemedaljen i USA i 1994, og det med et lag uten store internasjonale stjerner.

Nå kan det svenske landslaget bli enda mer tappet for stjerner, skal vi tro svenske medier, som lister opp følgende spillere som kan ha spilt sin siste kamp i blågult.

STOCKHOLM: Dagbladet møtte SVTs fotballekspert og tidligere Stabæk-storscorer Daniel Nannskog. Han peker på en stor svakhet hos Sverige før lørdagens kvartfinale mot England. Reporter: Trym Mogen / Video: Emilie Rydning Vis mer
 • Andreas Granqvist (33):
  «Granen» har vært Sveriges kanskje viktigste spiller i mesterskapet, og scoret to straffemål i gruppespillet. Midtstopperkjempen fikk også en datter under VM-sluttspillet og har nylig signert for Helsingborg etter fem år i russiske Krasnodar. Ifølge Aftonbladets opplysninger var England-kampen imidlertid den siste kampen hans for Sverige. - Det kan godt hende at dette er min siste kamp. Jeg har ikke tatt noen endelig beslutning, og vil først bruke disse dagene på å prate med Janne og høre hva han mener, sier Granqvist til Expressen.

 • Marcus Berg (31):
  Spissen har VMs verste avslutningsstatistikk med 15 skudd uten å score mål. Han var nære på å score på hodet i går, men en god Jordan Pickford sto nok en gang i veien for Berg som spiller i Al-Ain i De forente arabiske emirater. Sverige skal nå forsøke å kvalifisere seg til EM i 2020, men det kan bli uten spissen med 61 landskamper. - Jeg har ikke tatt noen avgjørelse. Det er klart jeg har tenkt på det, men jeg kommer til å ta avgjørelsen seinere. Jeg skal sette meg ned med familien og tenke på det, sier han til Aftonbladet.

 • Ola Toivonen (32):
  Har vært radarpar på topp sammen med Berg siden U21-EM for Sverige. Han har slitt med spilletid i franske Toulouse, men fikk et mål i VM mot Tyskland. Gårsdagens kamp mot England kan imidlertid ha vært hans siste. - Vi får se. Jeg må spille kamper, ellers kan jeg ikke være på dette nivået. Jeg har ikke motivasjon til det, sier han om situasjonen på klubblaget.

 • Sebastian Larsson (33):
  Premier League-profilen fra Sunderland og Hull har nå signert for AIK hjemme i Sverige, og etter 104 kamper i den blågule drakta, kan det nå være slutt på midtbanespilleren. I likhet med de andre profilene, har han ennå ikke tatt noen endelig avgjørelse. - Akkurat nå klarer jeg ikke sortere tankene. Jeg har ikke ofret en tanke til noe annet enn denne turneringen. Jeg som alle andre ga alt jeg hadde, men i dag holdt det ikke, sier Larsson til Dagens Nyheter.
image: Hylles som folkehelter i Sverige. Nå kan VM-stjernene forsvinne

- Lys framtid

Både Granqvist, Berg, Toivonen og Larsson startet kvartfinalen mot England i går. Expressen skriver også at Seattle Sounders-spiller Gustav Svensson (31) kan forlate landslaget nå. Etter EM-sluttspillet i 2016 pensjonerte både Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström og Andreas Isaksson seg fra landslaget.

Expressen-kommentator Therese Strömberg er imidlertid ikke bekymret for landslagets framtid, og peker spesielt på Manchester United-spiller Victor Lindelöf.

DAGEN FØR DAGEN: Vi tok tempen på Stockholm dagen før Sverige spiller kvartfinale mot England i fotball-VM. Men hva syns svenskene om at det fins nordmenn som heier på England…? Reporter: Trym Mogen / Video: Emilie Rydning Vis mer

- Framtida har sjeldent vært så lys som når man ser Victor Nilsson Lindelöf i dette mesterskapet, skriver hun.

- Han har ikke bare forvandlet tvilerne til fans. Han har også gjort alt for å fortjene å bli anerkjent som en av de beste forsvarsspillerne i denne turneringen, skriver Strömberg, og mener 23-åringen bør havne på verdenslaget etter VM.