<strong>HYLLES:</strong> USA-stjerna Megan Rapinoe er en av VMs største stjerner. Nå hylles hun for målfeiringen etter at hun sendte USA til semifinale. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
HYLLES: USA-stjerna Megan Rapinoe er en av VMs største stjerner. Nå hylles hun for målfeiringen etter at hun sendte USA til semifinale. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

Megan Rapinoe

Hylles som «ikonisk» etter dette

Få har befestet sin stjerneposisjon som Megan Rapinoe i dette VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få, om noen, har stått for like mange spaltecentimeter som USA-stjerna Megan Rapinoe (33) under årets fotball-VM. Veteranen er nemlig særdeles frittalende, og er ikke redd for å si akkurat det hun mener.

Blant annet har hun rukket å havne i ordkrig med USAs president Donald Trump i løpet av mesterskapet.

Uansett har Rapinoe blitt en enormt populær skikkelse i kvinnefotballen. Nå hylles hun ifølge CNN som «ikonisk» etter at hun ble kampens store spiller da USA senket storfavoritten Frankrike i kvartfinalen. Målfeiringen tar av i sosiale medier.

- Dette er et av mine favoritt-sportsbilder dette tiåret. Takk for at du er en så stor inspirasjon for min datter. Du var utrolig, skriver Bill Simmons, som figurerer som fotballekspert på amerikansk tv.

Hylles

Kampen mellom Frankrike og USA - to stormakter i kvinnefotballen - ble i ettertid hyllet som en av de aller største i historien. Det ble en thriller av en fotballkamp, og Rapinoe ble med sine to mål kampens store spiller.

På sosiale medier har folk nå gått så langt som å stille seg bak henne i en presidentvalgkamp (hvor hun for øvrig ikke stiller), mens andre mener at det bør reises statuer av 33-åringen landet rundt.

- Bygg en gull-statue av Megan Rapinoe og sett det foran Det hvite hus, dere tosker! Å sette opp statuer av henne er den eneste måten å helbrede USA på, skriver en noe entusiastisk college-professor på Twitter.

Men Donald Trump er altså langt fra begeistret for Megan Rapinoe.

PRIDE: Dagbladets reporter reagerer på hvordan folk endrer oppfatning av ham så snart de finner ut at han er sammen med en mann. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ordkrig

Tidlig i mesterskapet markerte Rapinoe sin misnøye med forskjellsbehandling i USA. Da nasjonalsangen runget ut over stadion i Frankrike, valgte hun å ikke legge hånda over brystet, slik som er amerikansk «kutyme». Hun sang heller ikke.

Rapinoe er engasjert i en rekke spørsmål rundt likestilling og rettferdighet.

I tillegg er hun en åpen Trump-kritiker, og hisset ham på seg da hun uttalte at hun «faen ikke skal til Det hvite hus» om USA vinner VM og blir invitert.

- Megan burde vinne før hun snakker. Fullfør jobben! Vi har ikke gjort invitert Megan og laget ennå, men nå inviterer jeg dem uansett om de skulle vinne eller tape. Megan burde ikke være respektløs mot landet, Det hvite hus eller flagget vårt, spesielt etter alt som har blitt gjort for henne og laget. Vær stolt av flagget du bærer. USA gjør det veldig bra!, skriver han blant annet.

USA møter Norges kvartfinalemotstander, England, i semifinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer