Hylles som tidenes beste: - Vi har aldri sett maken

Lagkameratene om uslåelige Thingnes Bø.

ROS: Storebror Tarjei og de andre lagkameratene tar i bruk store ord for å beskrive Johannes Thingnes Bø dominans på VM-sprinten.

.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ROS: Storebror Tarjei og de andre lagkameratene tar i bruk store ord for å beskrive Johannes Thingnes Bø dominans på VM-sprinten. . Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storebror Tarjei og de andre lagkameratene tar i bruk store ord for å beskrive Johannes Thingnes Bø dominans på VM-sprinten.

- Det mest fortjente gullet i skiskytingens historie, sa Tarjei Bø til NTB etter å ha sett lillebroren parkere resten av verdenseliten nok en gang.

Thingnes Bø bommet én gang på stående skyting, men var så rask i sporet at ingen var i nærheten av å slå ham. Dermed tok han sitt første VM-gull på distansen siden 2015.

- Det er veldig store ord (fra Tarjei). Det er mange fortjente gull uti der, men når man har vunnet fem sprinter før i sesongen, så går man inn til VM-sprinten som storfavoritt, kommenterte Thingnes Bø selv.

Fra en annen planet?

Han var naturlig nok lettet over at han innfridde det enorme favorittstempelet på yndlingsdistansen. Thingnes Bø står med to gull av to mulige så langt i Östersund-VM, og han blir også å regne som favoritt i de fem øvelsene som gjenstår.

- Jeg har lyst til å si nei, men jeg må si ja, svarer Vetle Sjåstad Christiansen på spørsmål om Thingnes Bø kan klare å hente hjem samtlige sju gullmedaljer.

- Han blir favoritt i hver øvelse, så det er opp til ham selv. Han er i hvert fall i rute.

Christiansen har vanskelig for å finne adjektiv store nok for å beskrive lagkameraten som han vant gull sammen med på mixedstafetten torsdag.

- Det er vanskelig å sammenligne nåtidens prestasjoner med historien, men jeg vil jo påstå at det Johannes gjør om dagen, det har vi ikke sett maken til. Om han er fra jordkloden, det vet jeg ikke. Jeg tror vi må lenger ut i solsystemet for å finne hjemstedet hans, dessverre, smiler Geilo-løperen.

Som skapt for skiskyting

Erlend Bjøntegaard, som ble nest best av de norske skiskytterne på sprinten med 7.-plass, beskriver Thingnes Bø som en løper å se opp til.

- Jeg sliter litt med å beskrive den mannen der. Jeg har jo beskrevet ham som irriterende god før, men … han har X-faktor, han er ganske unik, og det at han beholder den langrennsformen gjennom hele sesongen er nesten ikke til å tro, sier Kongsberg-mannen.

- Han har tydeligvis en kropp som er skapt for det her, og han har en veldig bra skiteknikk som fungerer utrolig bra for ham. I nesten hvert eneste løp på hvert eneste føre i hver eneste løype så er han best, fortsetter Bjøntegaard.

Gode ski og smart taktikk

Lørdag var Thingnes Bøs langrennstid 31,8 sekunder raskere enn nest bestemann i sporet, den franske bronsevinneren Quentin Fillon Maillet.

Stryningen har to forklaringer på hvorfor han framstår som uslåelig.

- Først og fremst må vi skryte av skiene våre. De har bare vært helt rå gjennom hele sesongen. I dag ledet jeg fra start til mål, og da får du tidlig tilbakemelding om at du har god gli, sier han.

- Ellers handler det om å gå fort der det koster minst. Jeg klarer å lese løypene bra.

Menn, 10 km:

Gull: Johannes Thingnes Bø, Norge 24.37,6 (1),

sølv: Aleksandr Loginov, Russland 0.13,7 min. bak (0),

bronse: Quentin Fillon Maillet, Frankrike 0.16,5 (0),

4) Dmitro Pidgrusjni, Ukraina 0.16,8 (0), 5) Simon Desthieux, Frankrike 0.24,8 (0), 6) Martin Fourcade, Frankrike 0.32,5 (0), 7) Erlend Bjøntegaard, Norge 0.34,8 (0), 8) Erik Lesser, Tyskland 0.44,7 (0), 9) Arnd Peiffer, Tyskland 0.47,3 (1), 10) Benjamin Weger, Sveits 0.49,8 (0).

Øvrige norske: 13) Tarjei Bø 1.05,5 (2), 31) Vetle Sjåstad Christiansen 1.49,1 (2).

103 løpere fikk plassering. De 60 beste er klare for søndagens jaktstart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer