Jakob Ingebrigtsen EM-gull 5000 meter

Hylles verden rundt

Jakob Ingebrigtsen er i fokus i internasjonale sportsmedier. Akkurat som han vil det.

FULL KONTROLL: Jakob Ingebrigtsen var suveren på 5000 meter i EM, og forsvarte gullet fra sist mesterskap. Det er slik han vil ha det. FOTO: AP /Martin Meissner.
FULL KONTROLL: Jakob Ingebrigtsen var suveren på 5000 meter i EM, og forsvarte gullet fra sist mesterskap. Det er slik han vil ha det. FOTO: AP /Martin Meissner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN overlegne spurten til Jakob ingebrigtsen fram til EM-gullet i går kveld, blir nå hyllet av sportens eksperter jorda rundt:

- Jakob løp de siste 1600 meterne på 3,57 takket være en sisterunde på 53.74 og 12.8 på den avsluttende 100 meteren, skriver amerikanske Lets Run imponert før fagbladet minner leserne sine om hvor overveldende denne unge nordmannen er blitt som idrettsstjerne:

- Kanskje vi ikke skal bli overrasket over hvor fort han fikk den siste 100 meteren til å se ut?, konkluderer amerikanerne.

- Det har vært knyttet store forventninger til olympiamesteren på 1500 meter og verdensmesteren på 5000 meter gjennom hele hans karriere. Men måten han stadig innfrir dem på, er rett og slett imponerende, fastslår Athletics Weekly etter den tidligere barnestjernens oppvisning i EM-finalen.

- Norges Jakob Ingebrigtsen leverte et mesterstykke i langdistanseløping, samstemmer France24 som regner med at dette bare var det første av to EM-gull for storløperen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.