Hyllet av fansen etter Dortmund-debuten

BERLIN: Bundesliga-premieren ble en gedigen triumf for Jan Derek Sørensen (29): Han ble hyllet med stående ovasjoner fra over 60000 Dortmund-fans da han ble byttet ut 13 minutter før slutt.

Både Borussia-trener Matthias Sammer og tyske aviser skryter uhemmet av Sørensen etter at han bidro sterkt til 2- 0 seieren over Energie Cottbus i eks-Rosenborg-stjernens første kamp i tysk Bundesliga i helga.

«Superpremiere med influensa» er tittelen i Europas største avis, Bild, som hyllet ham som banens bestemann.

Egentlig skulle Sørensen startet på benken på grunn av en kraftig influensa han pådro seg under treningsleiren i Spania. Men da lista over skadde nøkkelspillere ble lang, sa han seg villig til å prøve seg fra start.

- Som en drøm

Da Sørensen forlot banen 13 minutter før slutt, reiste de 61500 som fylte prektige Westfalen-stadion seg og takket ham med trampeklapp.

- At fansen feiret meg på en slik måte var som en drøm. Atmosfæren på stadion var storartet, sier Sørensen, som lover at han skal bli enda bedre når influensaen er helt borte.

- En stor prestasjon. Sørensen gikk inn på laget helt uten problemer, sier Matthias Sammer. Den tidligere tyske landslagskjempen trener klubben som nå ligger på tredjeplass i Bundesliga.

Sympatisk

Pressetalsmann Josef Schneck i Borussia Dortmund er svak for den ferske tilveksten, og er sikker på at «Derek» vil bli en av klubbens viktigste offensive spillere.

- En behagelig fyr. Han er sympatisk, beskjeden og integreres lett i mannskapet, sier han til Dagbladet.

Slik blir han omtalt i det tyske fotballmagasinet Kicker:

- Han var sterk i driblingene på høyreflanken og hadde alltid blikket for en medspiller som var i en bedre posisjon. Også defensivt ga han alt til kreftene var borte. Fredag er Jan Derek Sørensen på plass i ligaoppgjøret mot Erik Myklands og Vidar Riseths TSV 1860 München - klubben han også skrev under for.

Her må han være forberedt på pipekonsert. Selv om München-klubben fikk vel seks millioner kroner i kompensasjon fra Dortmund etter stridighetene om Sørensens kontraktunderskrifter i fjor høst - og nå regner saken som avsluttet - har ikke alle 1860-tilhengerne tilgitt nordmannen.

«At fansen feiret meg på en slik måte var som en drøm.»