Hoppuka

Hyllet Haaland

Halvor Egner Granerud (26) var overlegen og vant nyttårshopprennet. Viaplay-kommentator Kasper Wikestad ble rørt til tårer.

KOPIERTE HAALAND: Halvor Egner Granerud herjet nok en gang. Etter et kjempehopp kopierte han Erling Braut Haalands feiring. Foto: Geir Olsen / NTB
KOPIERTE HAALAND: Halvor Egner Granerud herjet nok en gang. Etter et kjempehopp kopierte han Erling Braut Haalands feiring. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (Dagbladet): Halvor Egner Granerud var best i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, og tar dermed sin andre strake seier i Hoppuka.

Nordmannen var best i den første runden, og hoppet dermed sist i finaleomgangen. Etter at slovenske Anze Lanisek hadde hoppet inn til en foreløpig ledelse, fløy 26-åringen forbi alt og alle.

Den eminente skihopperen landet ikke før 142 meter hadde passert.

- Det er et eventyr av Thorbjørn Egners barnebarn. Det er fantastiske bilder, sa en tydelig rørt Kasper Wikestad i kommentatorboksen.

- Emosjonelt

- Jeg føler på lettelse, glede og takknemlighet. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse, sier Granerud til pressen etter rennet.

Nordmannen åler seg mot en sammenlagtseier i Hoppuka etter å ha tatt to strake seiere. Spesielt rennet i Garmisch-Partenkirchen betyr mye for Asker-gutten.

SEIERSHERRE: Halvor Egner Granerud skjønte allerede ved nedslag at seieren var sikret. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB
SEIERSHERRE: Halvor Egner Granerud skjønte allerede ved nedslag at seieren var sikret. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB Vis mer

- Å få den trefiguren her har vært en av mine største drømmer i skihopping. Å få oppfylle en av sine største drømmer med familien til stede og så mange lagkamerater. Det er emosjonelt, sier fortsetter han.

Hyllet Haaland

Den suverene vinneren feiret ved å kopiere Erling Braut Haalands velkjente meditasjonsfeiring.

- Vi har to enorme idrettsutøvere i Norge. Vi har Erling Braut Haaland og vi har Halvor Egner Granerud, fortsatte Wikestad.

I Viaplays studio forklarer Anders Jakobsen at Granerud hadde planlagt feiringen til nyttårshopprennet i 2021 som en hyllest til Haaland, som herjet i Tyskland på den tiden. Der måtte han imidlertid se seg slått av Dawid Kubacki. Nå fikk Granerud endelig hevn.

- Det var digg å få revansj på Kubacki, som slo meg her for to år siden. Det var det som var greia med feiringen også, sier han til Viaplay.

- Det er rått

De øvrige norske maktet ikke å hevde seg i medaljekampen. Nest best var Robert Johansson på 16. plass. Likevel hyller han landsmannen sin.

- Det er rått. Når du tenker på hvor mange som følger med og det nivået han leverer på, er det bare å nyte, sier Robert Johansson til Dagbladet.

- Hva sa han til deg etter rennet?

- Han oser bare trygghet og selvtillit av alt han gjør. Han er rolig, blid og fornøyd og leverer skihopping på et skyhøyt nivå.

LANDSMENN: Johann Andre Forfang (t.v) og Robert Johansson (t.h) feirer Halvor Egner Graneruds (i midten) seier i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Christoph Stache / AFP / NTB
LANDSMENN: Johann Andre Forfang (t.v) og Robert Johansson (t.h) feirer Halvor Egner Graneruds (i midten) seier i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Christoph Stache / AFP / NTB Vis mer

For bare tre dager siden var Granerud overlegen i Oberstdorf, og fikk dermed en fantastisk start på Hoppuka. Nå fortsetter han den gode trenden, og er på god vei mot en sammenlagtseier når det gjenstår to renn.

Marius Lindvik ble disket etter den første runden, og deltok dermed ikke i finaleomgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer