Hyllet Henry med 100 siders bilag før det som var hans siste New York Red Bulls-kamp

Røk ut i helga - kontrakten går ut.

HYLLET MED BILAG:  Den franske storavisen L'Equipe hyllet Thierry Henry med et 100 siders bilag før helgens kamp mot New England. Oppgjøret var Henrys siste som New York Red Bulls-spiller. Foto: NTB Scanpix/Faksimile.
HYLLET MED BILAG: Den franske storavisen L'Equipe hyllet Thierry Henry med et 100 siders bilag før helgens kamp mot New England. Oppgjøret var Henrys siste som New York Red Bulls-spiller. Foto: NTB Scanpix/Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ble New York Red Bulls slått ut av MLS-sluttspillet i USA. For Thierry Henrys del kan det bety at hans fotballkarriere nå er over.

37-åringen kunngjorde i formiddag at lørdagens kamp var hans siste i New York Red Bulls-drakta, og skriver at han kommer til å bruke de neste ukene til å reflektere over og bestemme seg for hva han gjør videre.

Henry markerte seg lørdag ved en lekker assist til Tim Cahill ved Red Bulls ledermål. New England kom tilbake og sørget for at det endte 2-2. Dermed gikk sistnevnte videre med sammenlagtresultatet 4-3.

- Bra jobba New England, var alt Thierry Henry sa til pressen etter kampen ifølge MLSsoccer.com.

Franskmannen ønsket ikke å si noe om sin framtid.

Se Arsenal vinne Champions League L'Equipe ga denne helgen ut et 100 siders om franskmannens eventyrlige karriere. I bilaget var det store intervjuer med hans tidligere sjefer Arsene Wenger og Pep Guardiola.

I tillegg snakket en rekke fotballpersonligheter som Johan Cruyff, Michel Platini og Zinedine Zidane om karrieren hans. Hovedpersonen selv var også intervjuet.

- Jeg har ikke bestemt meg for å legge opp ennå. Mine ambisjoner er å bli innenfor fotballen. Når jeg først legger opp håper jeg å få se Arsenal vinne Champions League, sier Henry.

- En æra er over New York Red Bull-manager Mike Petke er klar på at en æra i MLS-fotballen er over.

- Det har aldri vært og kommer aldri til å komme noen med de samme ferdighetene som han. Jeg er beæret over å ha spilt, trent og sett ham på trening hver dag, i gode og dårlige dager, sier Petke og fortsetter:

- Uansett hva han velger å gjøre videre, kommer det til å bli suksessfullt.

Manageren vet Henry har spilt for New York-laget siden 2010. I 2012 var han på et kort lån i gamleklubben Arsenal.

Franskmannen har sagt at han vil avsløre etter sesongen hvor veien vil gå videre. Manager Petke påstår at han vet hva Henry vil gjøre, men vil ikke si noe konkret rundt det. Nå er det altså klart at 37-åringen er ferdig i MLS.

- Uansett om dette var Thierrys siste kamp eller ikke, så er jeg takknemlig for ha fått spilt med ham, sier målvakten Luis Robles.

- Alltid bestemt - Det har alltid vært bestemt at jeg ville dra etter at kontrakten utløp, og selv om det aldri kom til å endre seg, ville jeg ikke at det skulle distrahere lagets framskritt. Jeg har trivdes noe enormt gjennom fire og et halvt år her, og vil takke alle involvert i klubben som har gjort at jeg har hatt det så bra her, skriver Thierry Henry på sin Facebookside i ettermiddag.

Henry sender også en spesiell takk til blant annet Erik Soler, som har vært sportsdirektør i klubben.

COMEBACKGOAL:  Thierry Henry var på et kort lån i gamleklubben Arsenal i 2012. Mot Leeds i FA-cupen ble han matchvinner. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix.
COMEBACKGOAL: Thierry Henry var på et kort lån i gamleklubben Arsenal i 2012. Mot Leeds i FA-cupen ble han matchvinner. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer