Bryant fikk begge numre fredet av Lakers

Hyllet Kobe - Lakers fredet begge nummerne til basketikonet

- Den største som har iført seg lilla og gult.

LEGENDE: En tydelig rørt Kobe Bryant smilte da hans to numre ble hengt opp i taket på Staples Center og fredet av Los Angeles Lakers for all fremtid. Seremonien tok sted i pausen av NBA-kampen mellom Lakers og de regjerende mesterne Golden State Warriors. Foto: AP Photo/Chris Carlson/NTB Scanpix
LEGENDE: En tydelig rørt Kobe Bryant smilte da hans to numre ble hengt opp i taket på Staples Center og fredet av Los Angeles Lakers for all fremtid. Seremonien tok sted i pausen av NBA-kampen mellom Lakers og de regjerende mesterne Golden State Warriors. Foto: AP Photo/Chris Carlson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Basketballegenden Kobe Bryant var selv på plass og ble hyllet da Los Angeles Lakers fredet hans to gamle draktnumre under en seremoni mandag.

Den høytidelige markeringen fant sted i pausen av NBA-oppgjøret mellom Lakers og de regjerende NBA-mesterne i Golden State Warriors. Draktnumrene 8 og 24 vil ikke lenger bli benyttet i Los Angeles-klubben.

Mandagens seremoni ble ledet av en annen basketlegende. Magic Johnson har en direktørrolle i Lakers og hyllet klubbens aller største stjerne gjennom tidene.

- Vi er her for å feire den største som noen gang har iført seg gul og lilla drakt. Han fikk oss til å gni oss i øynene og spørre oss selv hva vi akkurat hadde sett, sa Johnson.

- Det kommer aldri, aldri til å komme noen ny Kobe Bryant, tilføyde han.

Bryant spilte ti sesonger med hver av de to draktnumrene som nå er fredet. Totalt ble han NBA-mester fem ganger med Lakers.

LANG KARRIERE: Gjennom en tjue år lang karriere spilte Bryant for Lakers, som valgte å frede begge draktnummerne legenden spilte i. Foto: Maxx Wolfson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
LANG KARRIERE: Gjennom en tjue år lang karriere spilte Bryant for Lakers, som valgte å frede begge draktnummerne legenden spilte i. Foto: Maxx Wolfson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

- Tusen takk. For meg handler ikke dette om mine trøyer som nå henger der oppe. Det handler om alle trøyene som allerede hang der før dem, sa Bryant mens publikum ga ham stående ovasjoner.

Mange tidligere Lakers-legender var på plass mandag for å hylle Bryant. 39-åringen avsluttet karrieren etter 2015/16-sesongen. Han spilte for Lakers i mer enn to tiår.

- De årene var drømmen min. Det handler ikke om endestedet, men om reisen underveis. Hvis du klarer å gjennomføre den, ville ikke drømmene dine gå i oppfyllelse, men derimot noe enda større, sa Bryant.

I sin siste Lakers-kamp scoret basketlegenden ikke mindre enn 60 poeng.

Warriors vant til slutt mandagens kamp 116-114. Det var de regjerende NBA-mesternes niende strake seier.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer