Hyllet legendene

På en trist fotballkveld for Manchester United var det hyllesten til legendene George Best og Roy Keane som preget tribunen.

Roy Keanes sjokk-exit fra Old Trafford 18. november har ennå ikke helt sunket inn hos fansen, og i går hyllet de Manchester Uniteds mangeårige kaptein med et digert banner med påskriften «Keane 1993-2005 Red Legend» - mens medfølelsen for 70-tallshelten George Best, som ligger i respirator på Cromwell Hospital i London kom til syne gjennom plakaten «Thinking of you George».

59 år gamle Best kunne neppe bidratt med mye på banen i går, men savnet av en ledertype som Roy Keane på midtbanen var en åpenbar mangelvare.

Til tross for at United skapte seks-sju brukbare sjanser klarte de aldri å gjøre livet surt for spanjolene - og dermed ebbet det ut i Uniteds fjerde 0-0 kamp på fem matcher i Champions League denne sesongen.

Uavgjort kan holde

Villarreal - uten de to stjernespillerne Riquelme og eks United-spiller Diego Forlan - forsvarte tabelledelsen i gruppe D foran siste runde i det innledende gruppespillet 7. desember.

Nå må Sir Alex Fergusons menn trolig slå Benfica i Lisboa for å unngå en rekordtidlig exit fra årets Champions League - for i øyeblikket er det Villarreal og Lille som har de to plassene som gir avansement.

United har aldri tidligre blitt slått ut allerede etter det innledende gruppespillet. United kan også klare seg med uavgjort, men er da avhengig av at Villarreal slår franske Lille i Spania.

United-sjef Sir Alex Ferguson vet at laget hans spolerte en gyllen mulighet til å sikre avansement i gruppa, men forsvarte sine krigere etter kampen.

Lille ekstra

-  Jeg synes vi fortjente bedre enn uavgjort i kveld, for det var ingen svak forestilling fra vår side. Vi trengte bare det lille ekstra i angrep, men klarte ikke å få det ut, sa Ferguson til ITV.

Uniteds to beste sjanser kom i andre omgang, da Cristiano Ronaldo nikket utenfor på et godt innlegg fra Wes Brown i det 67. minutt, og da Wayne Rooney hamret ballen over etter et nydelig nedtak fire minutter før slutt.

-  Ronaldo er en god hodespiller, og jeg forventer at han scorer på slike muligheter, sa Ferguson om sjansen til den portugisiske vingen.

Optimistisk Fergie

Ti minutter før slutt satte han inn Louis Saha på topp sammen med Ruud van Nistelrooy, men han er fortsatt langt unna formen etter et langt skadeavbrekk.

-  Vi ble ekstra frustrerte mot slutten og gamblet på å sette inn Saha. Det var verdt forsøket på å vinne kampen, sier Ferguson.

Han har stor tro på at United klarer oppgaven som nå venter i Portugal.

-  Vi er optimistiske foran den bortekampen, for vi er i bra form nå, mye, mye bedre enn den har vært i det siste, sa Sir Alex Ferguson til ITV.

TV3s ekspertkommentator Bengt Skammelsrud la ikke skjul på sin skuffelse over hvordan Sir Alex Fergusons mannskap har framstått denne sesongen.

-  United har vært dårlig i mange kamper på rad nå, så det er ikke lenger noen bombe om de ryker ut av denne turneringen. De er langt fra å fortjene å gå videre, sa Skammelsrud.

BEST UTEN BALL: George Best er fortsatt alvorlig syk - og alvorlig savnet.