Hyllet Rivaldo da han fikk sparken

Trond Sollied.

(Dagbladet.no): Det var bare et spørsmål om tid før Olympiakos bekreftet det alle visste: At Trond Sollied ville få sparken.

Nå har bekreftelsen kommet. I en kort melding på klubbens hjemmeside heter det:

«Olympiakos kunngjør herved at samarbeidet med Trond Sollied og hans kolleger er avsluttet, og ønsker dem all mulig suksess i framtida.»

De fleste forventet at klubben ville innkalle til pressekonferanse og annonsere at Sollied var løst fra kontrakten, men det skjedde aldri, noe de greske journalistene stilte seg undrende til.

Journalister Dagbladet.no har snakket med opplyser at Sollieds årslønn i Olympiakos lå på rundt 1,5 millioner euro. Nordmannen hadde et halvt år igjen av kontrakten sin og får trolig rundt 750 000 euro i sluttpakke. 

Det tilsvarer i underkant av seks og en halv million norske kroner. 

Sollied har hatt stor suksess i den hjemlige ligaen. I fjor vant han både cupen og serien med Olympiakos, og i år leder laget serien med fem poeng. 

Det var ikke nok til å blidgjøre klubbledelsen, som hadde store og hårete ambisjoner i årets Champions League. Men akkurat som i fjor endte Olympiakos aller sist i gruppa. 

Da Sollied ankom Athen i går kveld etter å ha tilbrakt jula hjemme i Norge, ble han møtt av et stort pressekorps. Men bortsett fra å ønske journalistene god jul var nordmannen lite snakkesalig. Et planlagt møte med visepresident George Louvaris ble avlyst, og Sollied reiste i stedet rett hjem.

Hyllet Rivaldo da han fikk sparken

I dag fant møtet sted og Sollied fikk omsider den offisielle beskjeden.

Etter å ha pakket sakene sine forlot han Olympiakos treningsanlegg , men ikke uten en avskjedshilsen.

Ifølge SportDay hyllet Sollied alle spillerne sine, inkludert Rivaldo, som er den spilleren som sterkest har gått ut med sin misnøye mot Sollieds lederstil. 

Eetterfølgeren i trenerstolen blir 46 år gamle Takis Lemonis. Han sa opp trenerjobben sin i Xanthia forrige uke.

Hyllet Rivaldo da han fikk sparken