FEIL KVINNE: Baseballstjerna Jose Fernandez omkom i ei båtulykke søndag. Bare dager tidligere publiserte han et bilde av sin gravide kjæreste. Medier verden over omtalte feil kvinne -etter at Fernandez i all hemmelighet hadde fått seg ny kjæreste. Foto: NTB Scanpix
FEIL KVINNE: Baseballstjerna Jose Fernandez omkom i ei båtulykke søndag. Bare dager tidligere publiserte han et bilde av sin gravide kjæreste. Medier verden over omtalte feil kvinne -etter at Fernandez i all hemmelighet hadde fått seg ny kjæreste. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jose Fernandez døde:

Hyllet sin gravide kjæreste rett før han omkom. Men kvinnen var ikke den alle først trodde

Hadde gjort det slutt med ekskjæresten i all hemmelighet.

(Dagbladet): Baseballspilleren José Fernández (24) fra Miami Marlins omkom i en båtulykke søndag morgen.

KRASJ: Tre personer omkom i denne ulykka rett utenfor Miami. Foto:AP Photo/Gaston De Cardenas
KRASJ: Tre personer omkom i denne ulykka rett utenfor Miami. Foto:AP Photo/Gaston De Cardenas Vis mer

24-åringen var en stor profil i Major League Baseball og ble i både 2013 og 2016 stemt fram som en av ligaens aller beste spillere.

Bare dager før den fatale ulykka publiserte Fernández et bilde på Instagram av sin gravide kjæreste.

- Jeg er så glad for at du kom inn i livet mitt. Jeg er så klar for å se hvor denne reisen tar oss. #familyfirst, skrev Fernández sammen med bildet.

I'm so glad you came into my life. I'm ready for where this journey is gonna take us together. #familyfirst

Et bilde publisert av Jose Fernandez (@jofez16)

Hemmelig brudd

Medier over hele verden, blant annet IB Times - og TV 2 her hjemme - omtalte den gravide kvinnen som Carla Mendoza.

Problemet er bare at i ettertid viser det seg at den gravide kvinnen er en helt annen.

Fernández og Mendoza gjorde det nemlig slutt i all hemmelighet i april etter tre år sammen. Mendoza er en tidligere cheerleader og paret var høyprofilert i Miami, skriver blant annet Morning News USA og Daily Mail.

Den gravide kvinnen som poserer på bildet er derimot Maria Arias (24).

Denne uka var Arias i mediene for første gang etter at hun deltok på minnemarkeringen for Jose Fernández i Miami. 24-åringen ble gravid kort tid etter at hun ble sammen med baseballspilleren tidligere i år.

Dødsfallet rystet naturligvis Miami-klubben.

- Hele Miami Marlins-organisasjonen er knust av det tragiske tapet av José Fernández. Våre tanker og bønner går til familien i denne vanskelige tiden, heter det i en uttalelse fra klubben, ifølge avisa Miami Herald.

Ekskjæresten Carla Mendoza, som ved en feil ble omtalt som Fernández gravide kjæreste, har selv tatt et rørende farvel med baseballspilleren.

Elsket

Hun skriver på sin Instagram-profil:

- Hjertesorgen er uutholdelig. Jeg er så heldig som har elsket ham og vært elsket av ham og hans familie i tre år. Min største kjærlighet går til alle som så på Jose som mer enn en atlet. Han var et lidenskapelig menneske. Han var så mye mer enn noen kan forstå. Jeg kommer ikke til å gå én dag uten å tenke på ham. Jeg sender de kjærligste tanker til Maria (kjæresten), som venter hans barn. Vis respekt for Jose ved å respektere hans datter og mor, skriver Carla Mendoza.

Maria Arias er ventet å føde i februar.

I SORG: Gravide Maria Arias. Foto: Michele Eve / Splash News
I SORG: Gravide Maria Arias. Foto: Michele Eve / Splash News


Vis mer

Miami Herald melder at totalt tre personer mistet livet i ulykken som skjedde utenfor Miami Beach. Bilder fra ulykkesstedet viser at båten ble funnet opp ned - liggende over flere store steiner.

Tårer

Mange av sportens største stjerner gråt åpenlyst over tapet av den populære 24-åringen søndag.

Manager Don Mattingly brøt sammen i gråt da han på en pressekonferanse snakket om den cubanske avhopperens talent og spilleglede. Marlins avlyste sin kamp søndag, skrev NTB.

Fernandez kom opprinnelig fra Cuba og greide å flykte fra øya i sitt fjerde forsøk. På veien til USA hoppet han i vannet og berget sin mor fra drukningsdøden da hun ble skylt over bord i grov sjø. I 2013 ble han kåret til årets beste nykommer i Major League. En alvorlig skade satte ham deretter utenfor i over ett år, men han kom tilbake og etablerte seg som en av ligaens aller beste kastere, ifølge NTB.

- José var en stjerne på banen, men han var et enda bedre menneske enn han var spiller, sa Boston Red Sox-slugger David Ortiz. Den 40-årige superstjernen, som legger opp ved sesongslutt, avlyste hyllesten som var planlagt for ham i anledning hans siste bortekamp mot Tampa Bay Rays og gråt sine modige tårer under en minneseremoni for Fernandez.