GRUNN TIL Å SMILE:  Hockeyproffen tjente inn over 25 millioner kroner i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Russland-eventyret ga god avkastning. Foto: NTB Scanpix.
GRUNN TIL Å SMILE: Hockeyproffen tjente inn over 25 millioner kroner i fjor, viser tall fra Skatteetaten. Russland-eventyret ga god avkastning. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Hyllet som «lite pengegrisk» - tjente mer enn Northug, Bjørgen og Sjakk-Carlsen - til sammen

Knuste idrettseliten i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Patrick Thoresens (31) hockeyeventyr i SKA St. Petersburg i fjor ga god avkastning, viser tall fra skattelistene for 2014, som ble publisert av Skatteetaten i natt.

Ifølge disse tallene tjente hockeyproffen snaut 25 millioner kroner på Russland-eventyret.

Thoresen ble relativt ofte omtalt som en «typisk hardtarbeidende hockeyspiller», i russiske medier.

Spesielt godt huskes kommentaren fra Aleksej Sjevsjenko hvor Thoresen ble omtalt som «(...) en av få utlendinger uten dollartegn i øyet. Han gjør dette fordi han elsker hockey, og har skaffet seg stor respekt».

SKATTELISTENE:

Er inntekten oppgitt i skattelistene lavere enn det du faktisk tjente?

Inntekt
Det er fordi inntekten som oppgis i skattelistene er såkalt «alminnelig inntekt», altså nettoinntekt. Dette er summen av inntekter, minus alle fradrag.

Fradragene kan være alt fra renteutgifter, pendlerutgifter, sykdomsutgifter eller liknende.

Skatteetaten har laget en Fradragsveileder, dersom du er usikker på hvilke fradrag du har rett på.

Skatt
Utliknet skatt er all skatt, inkludert trygdeavgift, toppskatt, skatt på utbytte og skatt til stat og kommune.

Formue
Formuen som er oppgitt er såkalt nettoformue, og er summen av blant annet bankinnskudd, verdipapirer og fast eiendom, minus gjeld. Det er viktig å merke seg at fast eiendom regnes etter likningsverdi, og ikke markedsverdi.

Kilde: Skatteetaten

Denne kommentaren kom etter at Thoresen i en periode hadde blitt kritisert for å ta for få poeng.

Det er et godt stykke ned fra Thoresen på inntektstoppen blant idrettsprofilene for 2014, viser tallen fra Skatteetaten. Tallene forteller riktig nok ikke hele sannheten. Mange norske idrettsstjerner bor i utlandet og skatter derfor ikke til Norge.

Fotballprofiler tjener godt Men det gjør Crystal Palace-proff Brede Hangeland, og han har tatt andreplassen blant norske idrettsstjerner og står oppført med en inntekt på snaut 19 millioner kroner. Forsvarsbautaen har i tillegg en formue på godt og vel 33,6 millioner kroner.

Nåværende Molde-spiller Magnus Eikrem tjente godt på sin rundtur i Fotball-Europa, og sopet inn over 13 millioner kroner, ifølge Skatteetatens tall. Malmø-proff Jo Inge Berget tjente inn over ti millioner kroner i fjor på sin reise. Landslagsstjerna var i 2014 både innom Celtic og Cardiff.

Skistjernene hakk i hel Bak hockeyproffen og fotballprofilene finne man ikke uventet skiheltene våre. Marit Bjørgen troner øverst blant gjengen med ski på beina, med en inntekt på 7,2 millioner. I tillegg har hun en formue på like i underkant av 28 millioner kroner.

Bak henne følger Skiskytter Emil Hegle Svendsen som tjente 4 millioner, superspurter Alexander Kristoff håvet inn 3,6 millioner kroner og langrennsstjerna Therese Johaug følger like bak med sine 3,3 millioner i skattbar inntekt.

Petter Northug er et stykke bak flere av de største idrettsprofilene som tjener mest i Norge. 29-åringen står med en inntekt på like i overkant av 1,5 millioner og har en formue på 7,3 millioner kroner.

Sjakkspiller Magnus Carlsen tjente inn én million kroner i fjor, men doblet nesten formuen sin likevel.

I tillegg kan det nevnes at friidrettsløper Henrik Ingebrigtsen tjente 480 000 kroner i fjor og alpintkomet Henrik Kristoffersen dro inn 518 000 kroner, viser tallene fra Skatteetaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer