Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyllet som større enn Ødegaard, gikk opp seks kilo muskler

- Kan bli solgt til sommeren.

STORTALENT:  Rafik Zekhnini og Odd tar imot Rosenborg i Skien i dag. Dette bildet er fra forrige sesong. Foto: NTB Scanpix
STORTALENT: Rafik Zekhnini og Odd tar imot Rosenborg i Skien i dag. Dette bildet er fra forrige sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Odd - Rosenborg, klokka 18.00 på TV 2 Premium 4

(Dagbladet): Norsk fotball begynte å rulle igjen fredag kveld. Allerede klokka 18.00 i dag får vi sesongens første storkamp, Odd mot Rosenborg.

En av Tippeligaens mest spennende spillere befinner seg på hjemmelaget fra Skien. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener venstre kantspiller Rafik Zekhnini (18) har et større potensial enn Martin Ødegaard (17). Farta, rykket og bevegelsesmønsteret er unorsk.

Ifølge Fagermo - som Dagbladet snakket med tidligere i uka - har Zekhnini gått opp fem-seks kilo med muskler fra forrige sesong.

- Det er ganske mye. Han har vært flink med kosthold og trening, sier Fagermo.

Det er ventet at Zekhnini starter på topp i dag sammen med Olivier Occean og Bentley i Odds 4-3-3-system. I så fall blir det en direkte duell med Rosenborgs kraftpakke på høyrebacken, Jonas Svensson.

Helt Texas Zekhnini har 20 kamper for aldersbestemte landslag med Norge. Han kom for alvor i fokus etter kjempekampen mot Borussia Dortmund i Europa League-kvaliken i fjor høst.

På ett tidspunkt ledet Odd 3-0, noe som resulterte i fullstendig Texas på Skagerak Arena.

- Vi har hatt påtrykk fra andre klubber om Rafik. Men vi har ikke fått noen bud det er interessant å snakke om, sier Fagermo.

- Men selv om han er et talent, må han vise at han har tatt nye steg. Tar han ut noe av potensialet han har, blir han solgt. Da er jeg redd han er borte til sommeren.

- Du har sagt at han har et større potensial enn Ødegaard. Du legger ikke for mye press på ham?

ODD-TRENER:  Dag-Eilev Fagermo. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport
ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport Vis mer

- Jo, det kan du si. Og det er et godt spørsmål. Men - samtidig: Hvis han skal spille ute i Europa, så er det press. Han kan like gjerne begynne å takle den type saker. Takler han ikke det, klarer han heller ikke å ta ut potensialet.

- Er han bedre i år enn i fjor?

- Ja, det er han. Han veier mer i muskler, og han kan mer om det lagtaktiske.

Stolt Fagermo I en oversikt fredag tipper Dagbladet Odd på andreplass denne sesongen. Trener Fagermo sier rett ut at han er stolt av dette tipset:

- Ja, jeg er barnslig nok til dét. Det er en tillitserklæring at dere tror på oss.

Motstander-trener Ingebrigtsen har ingen andre planer enn å sikte seg inn mot gullet.

- Rosenborg, Strømsgodset, Odd og Molde er favorittene, sier han.

Les også: Ivar Hoff slakter Vålerenga

GYLLEN MULIGHET:  Martin Ødegaard har fått en sjanse ingen andre norske fotballspillere har fått før ham: Han trener med stjernegalleriet til Real Madrid. Her bytter han med Cristiano Ronaldo i kampen mot Getafe 23. mai i fjor.
GYLLEN MULIGHET: Martin Ødegaard har fått en sjanse ingen andre norske fotballspillere har fått før ham: Han trener med stjernegalleriet til Real Madrid. Her bytter han med Cristiano Ronaldo i kampen mot Getafe 23. mai i fjor. Vis mer