Hyllet super-veteranen

Rosenborg feiret sitt 22. seriegull.

TRONDHEIM  20101107.
Roar Strands siste kamp og serimester, ble hyllet av Rosenborglaget etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion søndag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRONDHEIM 20101107. Roar Strands siste kamp og serimester, ble hyllet av Rosenborglaget etter eliteseriekampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): • Rosenborg - Aalesund 2-2

Roar Strand kom inn etter 64. minutter til unison hyllest fra Lerkendal-publikummet.

- Det var en kjølig, men gledelig opplevelse. Det er klart det er spesielt. Jeg har vært privilegert, og spilt på et godt lag i flere år. Men det er klart jeg er stolt, jeg har bidratt, sa Strand ifølge NTB.

GULLJUBEL: Rosenborg seriemestre på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULLJUBEL: Rosenborg seriemestre på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

— 21 titler, tror du det er mulig å kopiere eller slå rekorden din?

— Nei, jeg tror ikke det.

Med uavgjort mot Aalesund gikk Rosenborg gjennom hele serien uten å tape. De ble med det det første laget i historien med én toppdivisjon i Norge som går ubeseiret gjennom sesongen, ifølge Infostrada. — Det er sterkt å vinne serien uten å tape én kamp. Men vi er ikke helt ferdige ennå, minnet Strand om.

Førstkommende torsdag skal han spille sin testemonial-kamp, og etter det venter to gruppespillskamper i europaligaen før ferie venter. Rosenborg har bare teoretiske muligheter for å gå videre i europaligaen.
Nils Arne Eggen er overrasket over at veteranen fremdeles presterer på banen. — Jeg sa til ham for 3-4 år siden, at kroppen blir jo sliten. Men han kommer tilbake igjen og igjen. Det er en utrolig prestasjon, sa Eggen til NTB.
AaFK åpnet best Aalesund åpnet best og tok ledelsen ved Michael Barrantes da han enkelt bredsidet Kjetil Rekdals menn i føringen 20 minutter ut i oppgjøret.

Men som så mange ganger før, Rosenborg slo tilbake i snøværet på Lerkendal, og scoringer av Mikael Dorsin og Rade Prica ga Rosenborg ledelsen helt til det gjensto få minutter i bartebyen.

HER SCORER DORSIN: Rosenborg utligner til 1-1 ved Mikael Dorsin under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion søndag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HER SCORER DORSIN: Rosenborg utligner til 1-1 ved Mikael Dorsin under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Dorsin stupheadet inn utligningen drøye ti minutter før pause etter passivt forsvarsspill av AaFK.

Ti minutter ut i den andre omgangen scoret Rade Prica sitt 13. seriemål, etter glimrende forarbeid av Morten Moldskred på høyrekanten.

Slo tilbake like før slutt Men Aalesund ga ikke opp, og slo tilbake like før slutt. Magnus Sylling Olsen ble spilt gjennom, og satt ballen sikkert alene med Daniel Örlund.

Det endte dermed uavgjort, og Rosenborg slapp gulljubelen løs - for andre gang denne sesongen.

PÅ TRIBUNEN: Erik Hamren så på kampen fra tribunen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Erik Hamren så på kampen fra tribunen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Aalesund klarte med uavgjort en imponerende 4. plass. Hvis Follo skulle vinne cupfinalen vil de dermed spille i Europaligaen neste år.