Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hyllet Zlatan med en enorm «Z», så ble den byttet ut med Malmös klubblogo

På skandinavias høyeste bygning.

SETTER ZLATAN HØYT: Zlatan Ibrahimovic ble hyllet på denne måten på skandinavias høyeste bygning i går. Noen timer seinere ble Z-en byttet ut med Malmö FFs klubblogo. Foto: REUTERS / Photo STR / TT / NTB Scanpix og MFF / Handout / NTB Scanpix
SETTER ZLATAN HØYT: Zlatan Ibrahimovic ble hyllet på denne måten på skandinavias høyeste bygning i går. Noen timer seinere ble Z-en byttet ut med Malmö FFs klubblogo. Foto: REUTERS / Photo STR / TT / NTB Scanpix og MFF / Handout / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kveldens mest interessante Champions League-kamp med skandinaviske øyne er uten tvil Malmö FFs hjemmemøte med Paris Saint-Germain.

Ikke fordi alle forventer seg en jevnspilt og morsom fotballkamp, men fordi Zlatan Ibrahimovic vender hjem til Malmö.

Dette er første gang superstjernen møter moderklubben i hjembyen i en kamp av betydning, og Malmö står nærmest stille før byens store sønn skal svinge seg i manesjen i kveld.

Rager høyt Zlatan ankom Skåne sammen med resten av PSGs stjernespekkende mannskap i går, og da fikk han seg en ganske spesiell velkomst.

Den 190 meter høye skyskraperen «Turning torso», som forøvrig er skandinavias høyeste bygning, var nemlig preget med en gigantisk blålysende «Z» i går ettermiddag.

Da Zlatan møtte til pressekonferanse noen timer seinere, var han uvanlig ydmyk. Da han fikk spørsmålet om han hadde ventet seg en slik velkomst, var svaret:

- Absolutt ikke. Da hadde jeg ljugd. Det er ikke mange spillere som får oppleve dette, men jeg opplever det nå, og det skal jeg forsøke å nyte så lenge det varer. Det var en stor «Z» på Turning Torso, og da vi kjørte gjennom byen med buss så man folks reaksjoner. Det var kaos overalt.  Det skjer faktisk på ordentlig, det er levende. Nå prøver jeg bare å nyte det. Jeg visste at jeg skulle spille i Champions League, men jeg visste ikke at Malmö skulle gjøre det. Nå avhenger alt av dem, sier spissen, ifølge Expressen.

Byttet «Z»-en prydet skyskraperen til 20-tida i går kveld. Da ble den byttet ut med en Malmö FF-logo. Like etter sendte klubben ut en pressemelding for å forklare stuntet.

- Gjennom dette vil vi oppfordre alle MFF-ere til å begynne å fokusere på onsdagens match og hva som er det viktigste med kampen, skrev klubben.

Tidligere har Hareides klubb publisert en lengre video der 34-åringen kommer med en rørende hyllest til Malmö og klubben.

Booket torget Det er ingen tvil om at Zlatan setter pris på kjærligheten fra byen, og bestemte seg derfor da det ble kjent at PSG og Malmö skulle møtes, at hele byen skulle være med på festen. 

Han har booket byens største torg, slik at de som ikke har billett til kampen, kan se kampen på storskjerm der. 

- Jeg ringte til Malmö FF umiddelbart og sa: «Book hele Stortorget, for det skal jeg ha». Det tok litt tid før jeg fikk svar, men så ringte de tilbake og sa at det var booket. Jeg sa: «bra», forteller Zlatan.

- Skal heie på Malmö - Det perfekte scenarioet i morgon er at vi vinner, jeg scorer tre mål og alle roper mitt navn. Men under kampen skal de alle heie på Malmö, sier 34-åringen.

Åge Hareide sa i går at hans Malmö-mannskap ikke kommer til å fokusere spesielt på Zlatan under kampen i kveld.

Det blir lettere sagt enn gjort.

• Malmö-PSG sendes på Viasat 4 med kampstart klokka 20.45 i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!