KONTROLLERT: Heidi Hynne klarte fint å kvalifisere seg til semifinale etter tredjeplassen på 800 meter i friidretts VM torsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONTROLLERT: Heidi Hynne klarte fint å kvalifisere seg til semifinale etter tredjeplassen på 800 meter i friidretts VM torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Hynne trygt videre til semifinale: - Jeg hadde full kontroll

Gikk i mål som andremann under sitt forsøksheat på 800 meter.

(Dagbladet): Hedda Hynne gikk torsdag videre fra sitt forsøksheat på 800 meter. Hun gikk i mål som nummer to med tida 2.02,85.

Med det sikret hun seg en semifinalebillett, selv om hennes heat var et av de treigeste.

- Det er bare fint for meg. Da kunne jeg spare krefter, sier Hynne til Dagbladet, som videre beskrev det at hun kunne ligge på ryggen til Charlene Lipsey i lav fart, som «perfekt».

Amerikanske Lipsey vant heatet på 2.02,74.

Hynne sier hun hadde full kontroll under forsøksheatet, og er tydelig på at hun har mye mer inne før fredagens semifinale.

- Jeg håper at det kommer til å gå fort. Man skal ikke se bort ifra at jeg løper inn under to minutter, sier Hynne, som ikke har noen planer om å endre taktikken, tross hardere konkurranse.

Hynne sikret VM-billetten da hun under Diamond League-stevnet i London i juli løp inn til tida 1.59,87. Det var første gang hun løp distansen på under to minutter.

Semifinalen går fredag klokka 20.35.

Like før hadde Karoline Bjerkeli Grøvdal løpt inn som nummer seks under sitt forsøk på 5000 meter.

Det holdt akkurat til avansement til finalen. Det visste ikke Grøvdal da hun møtte NRK.

- Er du helt sikker? Å fy fader. Det var godt, sa Grøvdal til NRK etter løpet.

- Jeg blir nesten så glad at jeg begynner å grine. Så bra.