Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hysj ... En kamp varer i 120 minutter

Luca Toni reddet Bayern München 34 sekunder før slutt.

(Dagbladet.no) Getafe - Bayern München 3-3 e.e.o., 4-4 sammenlagt. Bayern videre på flere scorede bortemål.

Spanjolene spilte med én mann mindre i 115 minutter. Da skal du i utgangspunktet ikke vinne - og spesielt ikke når et lag som Bayern München står på den andre siden av banen.

Likevel klarte de det nesten.

Det ble et utrolig drama utenfor Madrid.

Franck Ribery reddet ekstraomganger ett minutt før slutt, men gleden ble kortvarig for tyskerne. For tre minutter inn i første ekstraomgang hadde hjemmelaget allerede scoret to ganger.

Luca Toni scoret imidlertid to mål de siste fem minuttene - det siste 34 sekunder før slutt.

Da er det kanskje på sin plass å ta fram et klassisk Gary Lineker-sitat:

- Fotball er et enkelt spill. 22 menn jager en ball i 90 minutter - og til slutt vinner alltid tyskerne.

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

Første gang i Europa

De tapre Getafe-spillerne klarte ikke gjennomføre bragden - men de var så nære. Og for en overraskelse det hadde vært.

Getafe er en liten drabantby 13 kilometer sør for Madrid. Fotballklubben ble stiftet så seint som i 1946 og klubben har ikke rare historien å vise til.

De kom riktignok til cupfinalen i fjor, men nærmere et trofé enn det har de aldri vært. Denne sesongen matchet de seg for første gang mot andre europeiske lag.

Og da de trakk Bayern München opp fra bollen til kvartfinalen i Uefa-cupen, da var det ikke mange som øynet dem rare sjansen til å gå videre. Tyskerne har hele veien vært store favoritter til å gå helt til topps, for Ottmar Hitzfeld har et lag som kunne hevdet seg i Champions League.

Trippeldrømmen brast

Før gruppespillet i Uefa-cupen så alt helsvart ut for Getafe. Da hadde de bare vunnet én av de første ni Primera Division-kampene. Plutselig løsnet det. De slo seg opp og fram i Europa, klatret opp til midten av tabellen og skal spille klubbens andre Copa del Rey-finale på to år.

Getafe overrasket i bortemøtet mot Bayern for en uke siden, og holdt dem til 1-1.

image: Hysj ... En kamp varer i 120 minutter

Dermed hadde de ok sjanser til å gå videre til semifinalen - men som Laudrups selv sa det før kampen:

- Å drømme vil ikke sende oss videre, men å spille godt kan gjøre det.

Og en god porsjon flaks hjalp dem også lenge torsdag kveld.

For det var et Bayern-lag på trippeljakt som var klart best.

Marerittstart

Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start på kampen. Etter bare fem minutter ble Ruben De la Red utvist, etter å ha felt Miroslav Klose. Tyskeren var på vei gjennom, men spanjolene var rasende på dommeren. De mente at De la Red ikke var sistemann og dermed ikke fratok Klose en opplagt scoringssjanse.

Det ble uansett en stor målsjanse da Franck Ribery tok fart og siktet inn frisparket fra snaut 20 meter. Skuddet gikk i stanga, men Luca Toni fikk en enda større sjanse på returen. Han tok imidlertid med seg ballen med hånda og scoringen ble korrekt annullert.

Vondt ble verre for Michael Laudrups menn etter 20 minutter. Da måtte Ikechukwu Uche gå ut med en strekkskade.

Tyskerne presset stor i denne perioden, men manglet det lille ekstra.

Det hadde Cosmin Contra sekundene før pause. Han skjøt fart på kanten, dro seg mellom to Bayern-spillere og skar inn mot Oliver Kahn - og gjorde ingen feil alene med keeper.

Ny annullering

Den oppsiktsvekkende ledelsen førte til at Bayern München sto overfor en ganske så tøff oppgave etter pause - selv med én mann mer på banen. For oppildnet av et entusiastisk hjemmepublikum var det ingen tvil om at Getafe kom til å selge seg dyrt.

Bare fire minutter etter pause fikk Bayern nok et mål annullert. Og også denne gangen så det korrekt ut. Luca Toni brukte hendene litt for mye i duellen i forkant av headingen som gikk i mål.

Bayern hadde mange og store sjanser, men få var større enn den Nobrega Braulio hadde 22 minutter før slutt. Han ble spilt gjennom og rundet Kahn elegant. Det var derimot langt fra elegant da han skled og trynet - i stedet for å bare bredside ballen i mål.

Det luktet en Bayern-utlikning mot slutten - og den måtte jo komme.

Minuttet før slutt kjempet Toni ballen fram til Ribery i feltet, og franskmannen dundret inn scoringen på hel volley - og sørget for ekstraomganger.

To kjappe Getafe-mål

Da var ikke oddsen særlig høy på at tyskerne skulle ro dette i land. For Getafe med ti spillere - og flere med strekktrøbbel - kunne vel ikke slå tilbake?

Jo da.

Bare 53 sekunder inn i første ekstraomgang klinket Francisco Casquero ballen via stanga og i mål fra drøyt 20 meter. De tok det igjen av på tribunene.

Og som om ikke det var nok. To minutter seinere rettet Nobrega Braulio opp inntrykket etter at han trynet da han rundet Kahn. I stedet var det Lucio som skled i feltet. Braulio takket for pasningen og økte ledelsen til 3-1 fra kloss hold.

Men tror du tyskerne ga opp som følge av dette?

Fem minutter før slutt reduserte Toni - og han slo selvfølgelig til igjen bare 34 sekunder før det var spilt 120 minutter. Kahn kom opp på en dødball og Bayern klamret seg fast. Det endte med at ballen ble slått inn igjen, og Toni headet inn seiersmålet.

I Uefa-cupen er det nemlig slik at også ekstraomgangene er med i bortemålsregelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media