Hysén tør ikke være storkjeftet om Brann

Dummet seg ut med RBK.

(Dagbladet.no): Tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén, nå ekspertkommentator for svenske Viasat, har skaffet seg et navn i Norge etter at han var stor i kjeften om Rosenborg.

Hysén fastslo at han skulle krype 12 mil om trønderne tok poeng mot Chelsea - og la til at RBK burde være lykkelige om de tok ett poeng i gruppa si.

Det første måtte han som kjent spise i seg. Klok av skade tør ikke Hysén å satse verken knær eller noe annet på at Brann mislykkes i UEFA-cupens gruppespill.

- Haha, nei, jeg vil ikke. Jeg skal holde kjeft denne gangen. Nå holder jeg igjen, ler Hysén når Dagbladet.no ringer.

Tror Brann tar sju pong

I går ble den kommende seriemesteren i Tippeligaen trukket i gruppe med sveitsiske Basel, tyske Hamburg, franske Rennes og kroatiske Dinamo Zagreb.

- Det virker som en bra gruppe for Brann, de slapp unna kanonene, i motsetning til hva Elfsborg gjorde. De fikk Fiorentina og Villarreal, sier Hysén.

Han innrømmer at han kjenner lite til Brann, og har ikke sett noen av rødtrøyenes kamper denne sesongen.

SLO UT CLUB BRÜGGE: Brann overrasket mange de tidvis spilte ut Club Brügge i Belga, og tok seg til gruppespillet i UEFA-cupen. Der var de heldige med trekningen, og unngikk de store kanonlagene. Foto: SCANPIX
SLO UT CLUB BRÜGGE: Brann overrasket mange de tidvis spilte ut Club Brügge i Belga, og tok seg til gruppespillet i UEFA-cupen. Der var de heldige med trekningen, og unngikk de store kanonlagene. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men jeg leser resultater og sånn fra Tippeligaen hver uke. For meg virker det som Brann går på som toget, de virker å være veldig bra i år, sier han.

Brann møter Hamburg og Zagreb hjemme, og Basel og Rennes borte. Hysén tror på en pen norsk poengfangst - og full pott på Brann Stadion.

- De bør vinne på hjemmebane for å ha noen sjanse. Jeg tror de tar seks poeng der, og Basel er ikke «kjempehett». En pinne der også. Rennes blir nok litt før tøft.

- I så fall tar Brann sju poeng. Det bør vel holde til å gå videre?

- Ja, det er jo tre lag som går videre. Jeg tror de klarer det, sier Hysén.

Lite kjennskap til Brann

Det kan likevel være grunn til å ta svenskens tips med en klype salt. For han får problemer når Dagbladet.no spør om han kjenner til noen av spillerne på Brann.

- Nei... men kanskje hvis du leser opp noen.

Hysén tør ikke være storkjeftet om Brann

- Martin Andresen?

- Nei.

- Thorstein Helstad?

- Ja, han har jeg hørt om.

- Eirik Bakke?

- Nei.

- Jan Gunnar Solli?

- Ja, det lyder kjent, sier Hysén, som heller ikke drar kjensel på navnet til trener Mons Ivar Mjelde.

Et tips har han likevel til Brann når de åpner hjemme mot Hamburg 25. oktober.

- De må sørge for å ikke ha for stor respekt. Da Elfsborg møtte Valencia, la de seg på rygg. Det er det ingen grunn til. Et lag som Hamburg er ikke hva de var for 10-15 år siden.

- Hvor sterkt er det å slå et lag som Club Brügge borte?

- Brügge er absolutt brukbare, det er ikke lenge siden de var i Champions League. Nei, jeg tror Brann har sjansen, sier Hysén til Dagbladet.no.

VIL IKKE KRYPE:</B> Glenn Hysén tror Brann tar sju poeng på sine fire gruppespillskamper.
<B>MARTIN HVEM?</B>: Glenn Hysén har ikke hørt om Martin Andresen.