Hysteri: Danskene går av hengslene

Det er ingen tvil om at Nicklas Bendtner er et nasjonalt ikon. Ekspert tror han kan trekke 5000 ekstra tilskuere til storkamp.

EN POPULÆR MANN: Nicklas Bendtner har allerede skap overskrifter over en lav sko etter overgangen til F.C. København. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix
EN POPULÆR MANN: Nicklas Bendtner har allerede skap overskrifter over en lav sko etter overgangen til F.C. København. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«At Nicklas Bendtner stempler inn i Superligaen er akkurat det vi hadde bruk for», skriver fotballekspert Stig Tøfting i danske Ekstra Bladet.

For Nicklas Bendtner (31) har snudd F.C. København på hodet etter overgangen fra Rosenborg. Selv om dansken er langt unna kampform, er det mange som ønsker en bit av angriperen, som endelig har vendt «hjem» etter 15 år i utlandet.

Hysteriet var tydelig da han holdt sin første trening med sine nye lagkamerater. Flere titalls personer hadde møtt opp for å få et glimt av Bendtner, som for anledningen hadde med seg en sikkerhetsvakt.

På pressekonferansen, som han holdt sammen med Ståle Solbakken, var det stinn brakke med journalister fra både Norge og Sverige. Her fikk dansken spørsmål om alt fra festing til tiden i Trondheim.

«Jeg må konstatere at Nicklas Bendtner allerede har skaffet Superligaen mer PR enn man kunne betale for! Trøyesalget alene, antall medier på første trening og presseoppbudet har vært fantastisk», skriver Tøfting.

Treningskamp på TV

Eksperten skriver at han har venner som følger Superligaen, men som aldri er på stadion for å se kamp. Nå snakker flere av dem allerede om at de skal på kampen mot Hobro 15. september, hvor Bendtner kan få sin offisielle debut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer