EN POPULÆR MANN: Nicklas Bendtner har allerede skap overskrifter over en lav sko etter overgangen til F.C. København. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix
EN POPULÆR MANN: Nicklas Bendtner har allerede skap overskrifter over en lav sko etter overgangen til F.C. København. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix Vis mer

Hysteri: Danskene går av hengslene

Det er ingen tvil om at Nicklas Bendtner er et nasjonalt ikon. Ekspert tror han kan trekke 5000 ekstra tilskuere til storkamp.

Publisert

«At Nicklas Bendtner stempler inn i Superligaen er akkurat det vi hadde bruk for», skriver fotballekspert Stig Tøfting i danske Ekstra Bladet.

For Nicklas Bendtner (31) har snudd F.C. København på hodet etter overgangen fra Rosenborg. Selv om dansken er langt unna kampform, er det mange som ønsker en bit av angriperen, som endelig har vendt «hjem» etter 15 år i utlandet.

Hysteriet var tydelig da han holdt sin første trening med sine nye lagkamerater. Flere titalls personer hadde møtt opp for å få et glimt av Bendtner, som for anledningen hadde med seg en sikkerhetsvakt.

På pressekonferansen, som han holdt sammen med Ståle Solbakken, var det stinn brakke med journalister fra både Norge og Sverige. Her fikk dansken spørsmål om alt fra festing til tiden i Trondheim.

«Jeg må konstatere at Nicklas Bendtner allerede har skaffet Superligaen mer PR enn man kunne betale for! Trøyesalget alene, antall medier på første trening og presseoppbudet har vært fantastisk», skriver Tøfting.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Treningskamp på TV

Eksperten skriver at han har venner som følger Superligaen, men som aldri er på stadion for å se kamp. Nå snakker flere av dem allerede om at de skal på kampen mot Hobro 15. september, hvor Bendtner kan få sin offisielle debut.

STORT OPPMØTE: Det var mange som ville ha en bit av Nicklas Bendtner på sin første trening med FCK. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix
STORT OPPMØTE: Det var mange som ville ha en bit av Nicklas Bendtner på sin første trening med FCK. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix Vis mer

Tøfting spekulerer i at Bendtner alene kan trekke 5000 ekstra tilskuere til storkampen mot Midtjylland i Parken uka etterpå.

«Det kommer til å stå Bendtner over alt, og han vil stjele alle overskrifter», skriver Tøfting.

Det er ventet at Bendtner vil spille treningskamp mot Brøndby førstkommende tirsdag, men den kampen går for lukkede dører på grunn av den enorme interessen for angriperen. Likevel vises kampen på TV 3 Sport.

- Den kampen er vi nødt til å lukke. Det går ikke. Det er mot Brøndby. Da blir det jo krig. Det går ikke. Da må vi lukke, sier nordmannen til VG og fortsetter:

- Det hadde kommet supportere fra begge lag. Og han skal debutere. Det går ikke. Det ville kommet 3000-4000 tilskuere på den B-kampen. Det går ikke. Det er ikke plass. Treningsanlegget vårt ville blitt sprengt. Det går ikke.

Nasjonalt ikon

Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener at Bendtner-hysteriet forteller alt om hvor stor Nicklas Bendtner er i Danmark.

- Det underbygger min påstand. La meg si det slik: Neste gang Åge Hareide tar ut en landslagstropp, hvis han da hadde gitt valget til det danske folk om å velge mellom Christian Eriksen eller Nicklas Bendtner, så skulle det ikke forundre meg om de hadde valgt Bendtner, sier Pedersen.

Han sammenlikner danskens status i hjemlandet med statusen som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug har her hjemme på berget.

Bendtner er hypet i hjemlandet, til tross for at det han har levert i moderne tid har vært begrenset. Siden 2013 har han spilt rundt 18 kamper i sesongen i snitt, og notert seg for 31 mål på 112 kamper.

31-åringen hadde hatt jevnlig kontakt med Ståle Solbakken over flere uker før han signerte en kontrakt på fire måneder, og Pedersen har kalt Solbakken for «den snilleste mannen i fotballen» etter at han lot Bendtner komme til den danske hovedstaden.

- Hvis han ikke skjønner det nå, så skjønner han det aldri. Han har fått en gave til å renovere seg selv av Ståle Solbakken. Den må han ta. Det er nå eller aldri. Han har ingen andre enn seg selv å skylde på hvis dette går dårlig, sier Pedersen.

- Tror du Ståle Solbakken skjønte hvor stort Bendtner-hysteri det ville bli?

- Ja og nei, hvis det går an å si det. Solbakken vet bedre enn de fleste hvilken posisjon Bendtner har i Danmark, men at det skulle bli så mye oppstyr, det tror jeg han ler litt inni seg over, sier Pedersen.

Her kan du lese mer om SMS-kontakten duoen hadde i forkant av signeringen:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer