Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Hysteri på Spanias trening

Mellom 10.000 og 15.000 tilskuere fulgte den siste treninga før EM-kvaliken mot Norge.

STOR INTERESSE: Det var svært folksomt på Spanias trening på Estadio Mestalla fredag kveld. Lokale pressefolk i Valencia anslår mellom 10.000 og 15.000 tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland
STOR INTERESSE: Det var svært folksomt på Spanias trening på Estadio Mestalla fredag kveld. Lokale pressefolk i Valencia anslår mellom 10.000 og 15.000 tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA (Dagbladet): Spania holdt i kveld åpen trening før kampen i EM-kvaliken mot Norge lørdag. Det ble litt av en suksess.

Lokale pressefolk anslår overfor Dagbladet at mellom 10.000 og 15.000 tilskuere fulgte treninga på Estadio Mestalla i Valencia. Da laget hadde skuddtrening, jublet publikum som om det var en viktig kamp.

Da spillerne ankom treninga med buss. var det hysteri utenfor stadion, som tar rundt 50.000 tilskuere. Et stort politioppbud måtte holde ivrige fans på avstand. Sist Spania spilte landskamp i Valencia, var i 2005.

STJERNER I AKSJON: Marco Asensio (t.v.) og Sergio Ramos i duell på kveldens Spania-trening. Foto: NTB scanpix
STJERNER I AKSJON: Marco Asensio (t.v.) og Sergio Ramos i duell på kveldens Spania-trening. Foto: NTB scanpix Vis mer

Før treninga holdt Spanias trener, Luis Enrique (48), en pressekonferanse på Mestalla. Enrique forsøker å bygge opp et nytt lag, og alt annet enn seier mot Norge vil bli tatt ille opp. På pressekonferansen fikk Enrique spørsmål om hva han synes om Norge.

Han sa:

- Det er et fysisk sterkt lag fra Nord-Europa. De har bedre fysikk enn oss. De har også to gode spisser, med Joshua King som den avgjørende spilleren. De har to gode vinger. Vi må prøve å stoppe kontringenes deres og forsøke å ha ballen.

Kampen innleder EM-kvalifiseringen. Også Sverige, Romania, Malta og Færøyene er i gruppa.

- Jeg vil se en full stadion. På et tidspunkt vil vi trenge fansen, sa Enrique på pressekonferansen.

Rapporter fredag tyder på mellom 30.000 og 35.000 solgte billetter. Stadion tar 50.000 tilskuere. Med åpen trening håper Spania å lokke enda flere til kampen, som starter klokka 20.45 lørdag.

IMPONERENDE: Så folksomt har det aldri væt på en landslagstrening i Norge. Foto: Tore Ulrik Bratland
IMPONERENDE: Så folksomt har det aldri væt på en landslagstrening i Norge. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Enrique holdt sin pressekonferanse noen timer etter at trener Lars Lagerbäck og kaptein Stefan Johansen snakket til norske og spanske pressefolk. Om muligheten for å slå Spania sa Lagerbäck:

- Vi tar utgangspunkt i grunntanken i vårt spill, det spillerne gjorde så bra i 2018 og som vi skal prøve å få til her også. Nå får vi en test mot en bedre motstander enn vi møtte da, men får vi laget til å fungere like bra som i Nations League, så har vi en sjanse. Hvor stor den er kan vi diskutere. Det er en kamp vi kan vinne, men som vi også kan tape med flere mål.

Lagerbäck fortsetter:

- Det spillerne har vist på trening og det vi vil prioritere i vårt spill, om det fungerer som jeg tror det kan gjøre, så tror jeg Spania i alle fall må jobbe for poengene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer