Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hysterisk melding fra myndighetene etter sensasjonen: - Klem en canadier

Canada var favoritter til å vinne hockeygullet. Tapet mot Tyskland fikk myndighetene til å be folk dempe jubelen.

ELLEVILLE TYSKERE: De tyske hockeygutta gikk helt bananas etter den overraskende seieren mot storfavoritten Canada i semifinalen. Nå er de klare for nasjonens første OL-finale i hockey, mot OAR (utøvere fra Russland) i morgen. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
ELLEVILLE TYSKERE: De tyske hockeygutta gikk helt bananas etter den overraskende seieren mot storfavoritten Canada i semifinalen. Nå er de klare for nasjonens første OL-finale i hockey, mot OAR (utøvere fra Russland) i morgen. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Semifinale, ishockey:
Canada - Tyskland 3-4.

GANGNEUNG (Dagbladet): Tysk seier mot Canada i ishockey er omtrent like sannsynlig som canadisk seier mot Tyskland i fotball.

Og det var nettopp den sammenligningen myndighetene dro på sosiale medier etter den overraskende tyske seieren i semifinalen. I en tweet som er blitt likt 21.000 ganger, og retweetet 11.000 ganger skriver det tyske utenriksdepartementet:

«Reiseråd: Tyskere i Canada bes utvise stor empati. Vær grei, ikke skryt, gi klemmer, spander runder med varm sjokolade. Bare forestill deg hvordan du ville følt det om Canada slo oss i fotball.»

Slo Norge på straffer

Tyskland slo Norge 2-1 etter straffekonk under de innledende rundene i OL-turneringen i ishockey.

I likhet med Norge måtte tyskerne ut i playoffkamp for å komme til sluttspillet. Men der Norge røk ut i kvartfinalen, så har tyskerne vært på en eventyrlig hockeyreise i Pyeongchang:

I playoffkampen slo de Sveits etter scoring på overtid, før det var ventet en brå stopp mot Sverige i kvartfinalen. Men nok en gang vant Tyskland på sudden death i spilleforlengningen.

HVA SKJEDDE? De canadiske hockeygutta hang med hodet etter det overraskende tapet mot Tyskland i semifinalen i ishockey. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB Scanpix
HVA SKJEDDE? De canadiske hockeygutta hang med hodet etter det overraskende tapet mot Tyskland i semifinalen i ishockey. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I semifinalen ventet Canada - nok en gullfavoritt, men tyskerne sjokkerte igjen og vant 4-3 mot den regjerende olympiske mesteren.

Møter OAR i finalen

Canada har vunnet tre av de fire siste OL-gullene i ishockey, og «alle» ventet at Tyskland skulle bli lett match i semifinalen.

Den gang ei.

Canada er topper verdensrankingen, mens Tyskland ligger på 8. plass - en plass foran Norge.

De innbyrdes tallene viser også hvor usannsynlig det var at Tyskland skulle banke Canada i ishockey:

Nasjonene har møttes 30 ganger i offisielle kamper. Det har gitt 27 canadiske seirer, en uavgjort - og nå to tap. Målforskjell: 150-43.

TIL OL-FINALEN: Tyskland er klare for OL-finale i ishockey. Da blir man så glade. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
TIL OL-FINALEN: Tyskland er klare for OL-finale i ishockey. Da blir man så glade. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix Vis mer

For Canada kom sjokktapet mot Tyskland på toppen av damelagets finaletap mot USA torsdag. Ikke gode dager for canadisk ishockey i Sør-Korea, med andre ord.

Første medalje siden 1976

Nå venter OAR (utøvere fra Russland) i morgendagens finale for Tyskland. Russerne slo Tsjekkia 3-0 i sin semifinale i går.

Etter å ha ryddet unna hockeynasjoner som Sverige og Canada - tyskerne har altså ikke hatt noen enke vei til finalen - så kan tyskerne ikke avskrives mot russerne heller.

Og uansett resultat i finalen er Tyskland sikret nasjonens første OL-medalje i ishockey siden bronsen i Innsbruck i 1976.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!