Hysterisk mottakelse

Horder av pressefolk og hysteriske fans kastet seg over John Carew - Besiktas frelser.

Elleville fans ventet ikke på John Carew fra Lørenskog, men verdensstjernen Carew, som skal bringe Besiktas til topps. Forventningene er enorme, og Carew bidrar ikke til å redusere dem selv.

- Jeg vil spille med samme nummer som Michael Jordan, og jeg håper at Besiktasfansen vil like meg like godt som Jordan er likt i basketballverdenen, sa Carew til den tyrkiske storavisa Hurriyet i Istanbul i går.

- Verdens beste

Med fyrverki og all mulig annen tenkelig oppstandelse, ser det i alle fall ut til at Carew har oppnådd en enorm sjernestatus allerede.

Besiktas-trener Vicente del Bosque har planer om å gjøre Carew til noe enda større, skal vi tro avisa Hurriyet.

- Jeg foretrakk Carew framfor Patrick Kluivert og Jimmy Floyd Hasselbaink. Han er klok og hurtig, og jeg skal gjøre ham til en av verdens beste spillere, sier del Bosque til avisa.

Carews overgang til Besiktas var førstesideoppslag i alle tyrkiske aviser i går, og fansen hyllet ham nærmest som en frelser.

- Folk ropte at de elsket han, interessen rundt Carew er enorm. Folk er fotballgærne i Istanbul og Besiktas har fans over hele Tyrkia. De 150 000 draktene som er bestilt, kommer til å bli revet bort i løpet av få dager, sier sportsredaktør Esat Yilmaz i Hurriyet til Dagbladet.

Tre tyrkiske tv-selskaper sendte live fra Carews ankomst, og Carev skuffet verken den frammøtte fansen eller tv-titterne.

- Jeg har gjort et veldig godt valg og jeg skal gjøre mitt beste for å lykkes, sa Carew og skrøt av både trener del Bosque, Besiktas og fansen.

Besto testen

Carew besto i går den obligatoriske medisinske testen.

- Det var en grundig test, men alt gikk helt fint, sa agent Per A. Flod til NTB.

I dag skal Carew formelt undertegne sin personlige kontrakt før han reiser til Tyskland og møter sine nye lagkamerater. 16. juli møter Besiktas 1860 Munchen i Tyskland.

- Han får kanskje noen minutter mot 1860 Munchen, men mest sannsynlig starter han mot Partizan Beograd 21. juli, sier sportsjournalist Ismail Er i Hurriyet til Dagbladet.

I dag kommer den pakistanske presidenten Pervez Musharraf på besøk til klubben. Han er en fanatisk tilhenger av laget, og gleder seg nok til å snakke med klubbpresident Yildirim Demirören om nyervervelsen.

- Vi får en av de beste spillerne i Europa og med John Carew vil vi oppleve mye suksess, sier han til Hurriyet.

1,65 millioner euro

I følge tyrkiske aviser betaler Besiktas 3,5 millioner euro (ca. 28 millioner kroner) til Valencia for å sikre seg Carew. Den tyrkiske tv-stasjonen Kanal D meldte at Carews årslønn ligger på 1,65 millioner euro i året - ca 13,5 millioner kroner.

Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med verken Carew eller agent Per A. Flod i går. Det er uansett liten tvil om at forventningen kommer til være enorme når Carew entrer Besiktas hjemmebane Inönü for første gang. Der venter 30 000 kravstore på tribunen. Rivaliserende fans er mer tvilsomme til Carew.

«Dersom han er så god som det sies, hvorfor spiller han ikke for Manchester United eller en annen storklubb i de beste ligaene», skrives det på internettsidene til en tyrkisk sportsavis.

BESTO TESTEN: John Carew hadde ingen problemer med den obligatoriske medisinske testen i går.
ABSOLUTT GALSKAP: Rundt 1000 fans og og et enormt presseoppbud feiret John Carew da han tok steget ned på tyrkisk jord. - Vi elsker deg, Carew, brølte massene som flokket seg rundt landslagsspissen.